ΜΠΑΣΚΕΤ

Η τρέλα για τον Μπέικον έχει εξήγηση

Ο Ντουέιν Μπέικον βάζει τα «πράσινα» και ο κόσμος του Παναθηναϊκού το απολαμβάνει. Γιατί αυτή η Bacon-mania; Προσπαθούμε να βρούμε τις απαντήσεις
Ο Παναθηναϊκός έφερε τον Ντουέιν Μπέικον στην Αθήνα και πέρα από την αγωνιστική ενίσχυση, ικανοποίησε και τους φίλους της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός έφερε τον Ντουέιν Μπέικον στην Αθήνα και πέρα από την αγωνιστική ενίσχυση, ικανοποίησε και τους φίλους της ομάδας.

Από το καλοκαίρι κιόλας το όνομα «Μπέικον» ήταν συχνό στις αναφορές των φίλων του Παναθηναϊκού. Τον ήθελαν. Το έλεγαν, το φώναζαν. Κι όσο περνούσε ο καιρός κι έμενε ελεύθερος, το φώναζαν περισσότερο.

Δεν τους ενδιέφεραν ούτε εκείνα που ακούγονταν για το χαρακτήρα του, συν κάποια σενάρια που διαψεύστηκαν από τον Σάσα Ομπράντοβιτς, γιατί ήθελαν τον παίκτη στα πράσινα.

Γιατί αυτή η τρέλα λοιπόν;

Ο Μπέικον είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας κι αυτό είναι το αναμφισβήτητο. Άρα πιάνουμε το πρώτο στοιχείο που αφορά φυσικά την ικανότητά του η οποία είναι γνωστή σε όλους.

Είναι το «καινούργιο». Και πάντα αυτό το «νεοφερμένο» προκαλεί περισσότερη εντύπωση όταν έρχεται στη διάρκεια της χρονιάς. Περιμένεις (συνδυαστικά με τα αγωνιστικά του προσόντα) ότι θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της ομάδας.

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Μπέικον αρέσει στον κόσμο. Είναι  ένας παίκτης που βγάζει ενέργεια, παίζει με πάθος, έχει την «τρέλα» που μπορεί να σου δώσει το απρόβλεπτο κάτι που δεν είναι υποχρεωτικά κακό. Μάλλον το αντίθετο. Τέτοιοι παίκτες, βοηθούν την ομάδα να μην είναι flat σε αντίδραση και αυτό είναι πολύ καλό.

Φτάνουμε λοιπόν σε αυτό το σημείο: Ότι ο Αμερικανός διαφέρει πολύ σε πολλά πράγματα από τους παίκτες που έχει ως τώρα ο Παναθηναϊκος κι αυτό δεν είναι «μομφή» προς τους υπάρχοντες αλλά ούτε και θέλουμε να τον παρουσιάσουμε ως «Μεσσία». Υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά, ξεχωριστά στον κάθε παίκτη που δημιουργούν συγκεκριμένες καταστάσεις με τον κόσμο.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού «δένεται» με παίκτες και πρόσωπα. Μπορούμε να το εξετάσουμε διαχρονικά αυτό και να διαπιστώσουμε ότι η «τρέλα» τους αρέσει, αυτό το απρόβλεπτο που θα «γεννηθεί» τους συναρπάζει. Κι αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για τους «πράσινους».

Και είναι αλήθεια ότι και ο ίδιος ο Μπέικον βγαίνει πια από την comfort zone καθώς μπορεί να αγωνίστηκε σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Μονακό η οποία όμως δε διαθέτει το ειδικό βάρος και την πίεση του Παναθηναϊκού. Στο ΟΑΚΑ θα υπάρχει πίεση, ανεξαρτήτως συνθηκών κι αυτό δεν αλλάζει.

Τα συστατικά του χαρακτήρα του φανερώνουν έναν παίκτη στον οποίο αρέσουν οι προκλήσεις κι έχει «άγνοια κινδύνου». Το αν θα επιβεβαιωθεί αυτό θα το δούμε στην πορεία. Αλλά σε πρώτη φάση η «τρέλα» του κόσμου του Παναθηναϊκού για τον Ντουέιν Μπέικον έχει εξήγηση.

 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ