Ήφαιστος Λήμνου- Basket League

Από τις 30 Μαρτίου το Sportime σας είχε ενημερώσει ότι ο Ήφαιστος Λήμνου σκεφτόταν την αποχώρηση από την Basket League και φαίνεται πως είμαστε κοντά σε αυτή. Ο Παντελής Μπουμπουρας έκανε τις επαφές με την τοπική κοινωνία και διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαπίστωσε δεν ευνοούν και μετά την αποχώρηση του Ρεθύμνου απομένουν 14 ομάδες στην...

Από τις 30 Μαρτίου το Sportime σας είχε ενημερώσει ότι ο Ήφαιστος Λήμνου σκεφτόταν την αποχώρηση από την Basket League και φαίνεται πως είμαστε κοντά σε αυτή.

Ο Παντελής Μπουμπουρας έκανε τις επαφές με την τοπική κοινωνία και διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαπίστωσε δεν ευνοούν και μετά την αποχώρηση του Ρεθύμνου απομένουν 14 ομάδες στην Basket League και δεν είναι απίθανο να τις δούμε να μειώνονται κι άλλο.

Η τοπική κοινωνία δεν στήριξε

Η οικογένεια Μπούμπουρα έκανε τα πάντα για την ομάδα. Έφτιαξε ένα πανίσχυρο ρόστερ. Έφτιαξε το γήπεδο με δικά της έξοδα. Δεν ζήτησε τίποτα από κανέναν.

Το μόνο που περίμενε ήταν η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τον σύλλογο και να το βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Δυστυχώς αυτό δεν φάνηκε να γίνεται πράξη. Όχι, ότι δεν υπήρξαν εξαιρέσεις και κάποια μέλη της κοινωνίας της Λήμνου δεν βοήθησαν (π.χ. με χορηγίες ή διαφημίσεις). Το ποσοστό αυτό όμως, δεν ήταν πολύ μεγάλο.

Ήφαιστος- Τα εμπόδια για το γήπεδο

Ύστερα είναι και το άλλο. Η οικογένεια δημιούργησε ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο στο νησί, το «Νίκος Σαμαράς». Ανακαίνισε μόνη της το γήπεδο, έφτιαξε τα αποδυτήρια. Ήθελε να φέρει κάποια κοντέινερ για να έχουν διάφορες χρήσεις στο κλειστό της Λήμνου, αλλά συνάντησε τεράστιες δυσκολίες. Να πούμε ότι δεν ζήτησε να επωμιστεί το κόστος κανείς. Εκείνη θα το κάλυπτε. Κάποιοι όμως, και οι απαραίτητες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην της επιτρέψουν να κάνει πράξη την επιθυμία της.

Η οικογένεια δεν ζήτησε σχεδόν τίποτα. Μια μικρή στήριξη είχε ζητήσει από τη τοπική κοινωνία και τους φορείς.

Και μιλάμε ότι το κόστος που επωμίστηκε είναι τεράστιο και ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Ο Ήφαιστος έχει πολλά… έξτρα έξοδα. Ως νησιώτικη ομάδα έχει πιο… ακριβά ταξίδια. Κάποιες φορές οι διαιτητές ή άλλοι επίσημοι πρέπει να διανυκτερεύουν στο νησί λόγω των αεροπορικών δρομολογίων. Όλα αυτά τα έξοδα τα σήκωσε η οικογένεια Μπούμπουρα.

Και δεν μιλάμε για το κόστος του ρόστερ. Το σήκωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα και ο Ήφαιστος είναι… οικονομικός παράδεισος για όλους, καθώς όλοι πληρώνονται στην ώρα τους.

Όλα αυτά έχουν κάνει την οικογένεια Μπούμπουρα να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο είτε να αποχωρήσει από τον σύλλογο (το πιο πιθανό).