Ο Ηφαιστος δεν θα δηλώσει ευρωπαϊκή συμμετοχή αλλά θα παρουσιάσει και πάλι ισχυρή ομάδα στην Basket League. Ανάλυση του Sportime

Κατά γενική ομολογία ο Ηφαιστος Λήμνου παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσε πρόταση στην Basket League. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και με τις κοινωνικές δράσεις που ανέπτυξε αλλά και τη σύνδεση που πέτυχε με τους πολίτες της Λήμνου.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το πρώτο πείραμα…πέτυχε! Η επόμενη σεζόν όμως θα είναι περισσότερο απαιτητική. Ετσι συμβαίνει πάντα άλλωστε. Πιο δύσκολη είναι η καθιέρωση αν και οι άνθρωποι του Ηφαίστου απέδειξαν ότι έχουν πάρει σωστό μονοπάτι.

Ηφαιστος και Μανωλόπουλος

Αναμφισβήτητα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πέτυχε στο έργο του και η διοίκηση τον εμπιστεύεται ώστε να συνεχίσει την καλή δουλειά του. Παράλληλα η διοικητική σταθερότητα και η άριστη συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, δίνει το δικαίωμα στον κόουτς να έχει ήδη κάνει την προεργασία του. Ο Ηφαιστος σταδιακά θα προχωρήσει το χτίσιμο της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οχι στην Ευρώπη

Είχε ακουστεί το σενάριο να αγωνιστεί η ομάδα της Λήμνου στο FIBA Europe Cup.  Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Οχι επειδή δεν το επιθυμούν αλλά για τεχνικούς λόγους. Το κλειστό της Λήμνου δεν διαθέτει τις προδιαγραφές για ευρωπαϊκή συμμετοχή. Υπάρχει το όραμα ώστε να φτιαχτεί το γήπεδο και φυσικά να αγωνιστεί η ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα γίνει στο μέλλον. Οχι όμως για την περίοδο 2019-2020.

Το θέμα των ξένων

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα ο κόουτς έχει ήδη ανάψει…πράσινο φως για την παραμονή των περισσοτέρων ξένων παικτών που αγωνίστηκαν στον Ηφαιστο την σεζόν 2018-2019. Εκείνος ο οποίος θα αποχωρήσει σίγουρα είναι ο Τάιρον Μπρέιζελτον. Μάλιστα, έστω κι αν το κράτησαν…μυστικό οι παράγοντες του Ηφαίστου, ο Μπρέιζελτον δεν αγωνίστηκε στον 3ο αγώνα των πλέι οφ, στο Περιστέρι καθώς είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα…

Το γεγονός ότι ο Ηφαιστος έπαιζε την πρόκριση, δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον τραυματία Εβανς αλλά προτίμησε να αφήσει έξω τον Μπρέιζελτον από το να ρισκάρει τις ισορροπίες στην ομάδα, δείχνει πολλά.

Οι Γκότσερ, Εβανς, Φρεϊμάνις και Σμιθ αποτελούν προτεραιότητα για τους παράγοντες του Ηφαίστου. Για τον Γουίγκινς υπάρχει ακόμα λίγη σκέψη… Πάντως υπάρχει ένα πρόβλημα…

Προτιμούν Ευρώπη…

Ποιό είναι αυτό; Το ότι έχουν κάνει ΟΛΟΙ σπουδαία χρονιά και πιστεύουν ότι μπορούν να την εξαργυρώσουν. Κυρίως με το να βρουν ομάδα που θα έχει ευρωπαϊκή παρουσία άρα δύο αγώνες την εβδομάδα. Αν η Ηφαιστος δήλωνε ευρωπαϊκή συμμετοχή, δηλαδή, τότε το πρόβλημα θα ήταν σαφώς μικρότερο.

Ο Ηφαιστος έκανε πρόταση στον Τσαϊρέλη

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι άνθρωποι του Ηφαίστου έχουν ήδη κάνει την πρώτη κίνηση. Κατέθεσαν πρόταση στον έμπειρο Μιχάλη Τσαϊρέλη και αισιοδοξούν ότι θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook