ΜΠΑΣΚΕΤ

Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο… Είμαι όλοι οι άνθρωποι που με καθοδήγησαν…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθηλώνει τους πάντες με την μίνι ταινία «Naija Odyssey» .
Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο… Είμαι όλοι οι άνθρωποι που με καθοδήγησαν…

Μπορούν να βγουν 1000 ταινίες που θα μιλούν για τη ζωή που ζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Μπορούμε να τον ακούμε να μιλάει για όσα πέρασε και όσα βιώνει συνεχώς;

Μπορούν οι κουβέντες του να διδάσκονται στα μικρά παιδιά; Ό,τι και να πεις για αυτόν τον αθλητή, αυτή την προσωπικότητα, αυτόν τον Έλληνα, είναι λίγο.

Προς τι όλα αυτά; Η συνεργασία του σταρ της Εθνικής μας ομάδας και των Μιλγουόκι Μπακς με το WhatsApp έβγαλε ένα ακόμα κομψοτέχνημα για τον Γιάννη. Με παραλλαγές και αναφορές στην Οδύσσεια του Ομήρου, αυτή η μίνι ταινία με τον ίδιο τον Γιάννη να μιλάει είναι μοναδική.

Κάθε του λέξη προσεγμένη, κάθε του περιγραφή, ξεχωριστή, κάθε του κουβέντα διαχρονική με που βγαίνει.

«Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είμαι ανάμεσα σε κόσμους, κουλτούρες. Αυτό που είμαι, είναι μεγαλύτερο από ένα πράγμα, μία χώρα, μία ιδέα. Είμαι όλοι οι άνθρωποι που με καθοδήγησαν, κάθε άτομο που μου είπε ότι είναι εντάξει να είμαι στην μέση. Μπορώ να είμαι Έλληνας και Νιγηριανός. Μπορώ να ανήκω σε περισσότερες από μία κοινότητες. Περισσότερα από ένα σπίτια.

Αν παραμείνεις συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που σε οδηγούν, δεμένος στις ρίζες σου, θα ξέρεις πάντα ποιος είσαι. Πάντα θα είσαι κάτι περισσότερο από τον εαυτό σου. Αντιπροσωπεύεις κάτι μεγαλύτερο. Αντιπροσωπεύεις εμάς. Όλους εμάς. Δεν υπάρχει κανείς σαν εμάς”.»

Τα τέσσερα κεφάλαια στα οποία χωρίζεται η μίνι ταινία:

Κεφάλαιο 1ο: Κανένας, αυτό είναι το όνομα μου.

Κεφάλαιο 2ο: Κι όμως εν γνώσει μου το θέλω και το επιθυμώ, απ᾽ το πρωί ως το βράδυ, σπίτι μου να γυρίσω, να δω κι εγώ τη μέρα της επιστροφής

Κεφάλαιο 3ο: Η Γη των προγόνων σου, η πόλη των ανοιχτών δρόμων στους οποίους έφτιαξαν το σπίτι τους.

Κεφάλαιο 4ο: Καλό ταξίδι θα έχεις, τώρα που γυρίζεις, όσο και να πόνεσες όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε την μίνι-ταινία:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο… Είμαι όλοι οι άνθρωποι που με καθοδήγησαν…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.