Βαγγέλης Σακελλαρίου- Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου σκιαγραφεί για το Sportime το προφίλ του «στρατηγού» της μάχης κατά του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο είχε καθηγητή στην ιατρική σχολή.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου σκιαγραφεί για το Sportime το προφίλ του «στρατηγού» της μάχης κατά του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα τον οποίο είχε καθηγητή στην ιατρική σχολή.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο άνθρωπος, που οδηγεί την μάχη της Ελλάδας κατά της λαίλαπας του κορονοϊού. Ο άνθρωπος που όλοι οι Έλληνες κρέμονται από τα χείλη του κάθε μέρα.

Ο διακεκριμένος ιατρός – λοιμοξιωλόγος είναι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνει τον κόσμο κάθε μέρα για τις εξελίξεις του πολέμου με τον φονικό ιό, που έχει σπείρει τον θάνατο και τον τρόμο στον πλανήτη και ο επικεφαλής της προσπάθειας για τη αναχαίτισή του.

Είναι ο «στρατηγός» της μάχης του κατά του Covid-19 και ένας άνθρωπος που μπήκε σε όλα τα ελληνικά σπίτια και όλοι τον θεωρούν δικό τους άνθρωπο. Όλοι τον μάθαμε δυστυχώς με αφορμή το τραγικό γεγονός της εισβολής του… αόρατου εχθρού.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου, όμως, τον ξέρει περισσότερο καλά απ’ όλους. Ο μπασκετμπολίστας του Ιωνικού Νικαίας τον έζησε πολύ καλά. Ο παίκτης των Νικαιωτών έχει σπουδάσει γιατρός και μάλιστα έχει πάρει το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ναι καλά, καταλάβατε. Εκεί είχε ως καθηγητή τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου σκιαγράφησε στο Sportime, το προφίλ του «γιατρού – στρατηγού». Περιέγραψε τον Σωτήρη Τσιόδρα μέσα από τα δικά του μάτια.

Μίλησε για τον διακεκριμένο γιατρό και τον σπουδαίο δάσκαλο. Μα μίλησε και για τον άνθρωπο Σωτήρη Τσιόδρα και τις ευαισθησίες του. Και όπως είπε: «Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, για την κατάλληλη θέση».

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου τόνισε για τον Σωτήρη Τσιόδρα:

«Κάθε κοινωνία που προσπαθεί να εξελίσσεται πρέπει να στηρίζεται σε υγιή πρότυπα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας κύριος Σωτήρης Τσιόδρας, πόσο μάλλον για εμάς τους νέους γιατρούς.

Για την Ελληνική πραγματικότητα ίσως είναι ο ήρωας των ημερών και έγινε ευρύτερα γνωστός ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση των εξελίξεων για την πανδημία του κορονοϊού, δεν είναι όμως τυχαίο πρόσωπο.

Όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε φοιτητές του στην Ιατρική Σχολή Αθήνας είμαστε όλοι περήφανοι που πρωτοστατεί και μόνο τα καλύτερα έχουμε να πούμε. Είναι ένας γιατρός πλήρως καταρτισμένος στο αντικείμενο του, με πλούσιο βιογραφικό, ταγμένος στην επιστήμη. Ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση!

Δεν είναι υπερβολή αυτό που αναφέρουν όσοι πέρασαν από φοιτητές του, ότι είναι πλήρως ενημερωμένος για κάθε μικρόβιο στον πλανήτη, αφού ως λοιμωξιολογικός σύμβουλος του ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετείχε ενεργά στην επίλυση καθημερινών κλινικών προβλημάτων λοίμωξης αλλά και στη διερεύνηση επιδημιών. Δεν θέλω όμως να σταθώ σε αυτό…

Πάνω απ’ όλα ο γιατρός κύριος Τσιόδρας είναι άνθρωπος, προσιτός στους ασθενείς και στους φοιτητές του με την πόρτα του γραφείου του να είναι πάντα ανοιχτή για όλους.

Αυτό που προσπάθησε να μας εμφυσήσει είναι ότι η ιατρική είναι ανθρωποκεντρική επιστήμη και πρέπει πάντα να δρούμε προς όφελος του ασθενούς μας  χωρίς διακρίσεις.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η δήλωση του: «Τους τιμούμε όλους, σεβόμαστε όλους, προστατεύουμε όλους αλλά κατ’ εξοχήν αυτούς», μιλώντας για τους υπερήλικες που πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία.

Για όλα τα παραπάνω είμαι ευγνώμων που διδάχθηκα από τον κύριο Τσιόδρα. Αξίζει την εμπιστοσύνη και την αμέριστη στήριξη όλων μας».