ΜΠΑΣΚΕΤ

Ηρακλής: Ανάκληση δελτίων από την ΕΟΚ λόγω ban

Λόγω ενός ban που δεν έχει διευθετηθεί κι αφορά στην Λάρισα με την οποία έκανε συγχώνευση ο Ηρακλής, ανακλήθηκαν όλα τα δελτία του «Γηραιού». Ποιος είναι ο κίνδυνος
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Ηρακλής καθώς η ΕΟΚ κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την FIBA προχώρησε σε ανάκληση των δελτίων της ομάδας!

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Ηρακλής καθώς η ΕΟΚ κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την FIBA προχώρησε σε ανάκληση των δελτίων της ομάδας!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Ηρακλής, αν δε διευθετήσει το θέμα με το ban για το οποίο ενημέρωσε η Διεθνής Ομοσπονδία την ΕΟΚ τότε αφενός μεν θα αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου (δεν έχει ούτε έφηβους για να χρησιμοποιήσει, την Τετάρτη 9/11) αφετέρου δε θα μπει τέλος στη χρονιά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ομοσπονδία λειτουργεί ως εντολοδόχος της FIBA στο συγκεκριμένο ζήτημα κι απλώς τήρησε τη νομιμότητα και τον κανονισμό. Από τη στιγμή που υπήρξε εναρμόνιση των καταστατικών τότε ακολουθεί αυτό ακριβώς που σας είχαμε αναφέρει από τις 27 Ιουνίου του 2020 κι αφορούσε στην υπόθεση του Άλεξ Άκερ και του Απόλλωνα Πάτρας: ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ σε όσους έχουν ban καθώς δεν επιτρέπεται ΚΑΜΙΑ μεταγραφή όχι μόνο ξένων αλλά κι Ελλήνων αθλητών.

Το ban αφορά στην ΚΑΕ Ερμής Αγίας, δηλαδή την Λάρισα που αγωνίστηκε στην Basket League της περιόδου 2021-2022 ενώ πριν λίγους μήνες ουσιαστικά απορροφήθηκε από τον Ηρακλή.

Η άμεση υποχρέωση που έχει ο Ηρακλής αφορά στον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης (9/11) με τον Πανερυθραϊκό για την προημιτελική φάση. Αν μέχρι το πρωί της ημέρας του αγώνα καταφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να στείλει χρήματα και να διευθετήσει το χρέος, τότε ΑΜΕΣΑ θα της επιστραφούν τα δελτία και θα αγωνιστεί κανονικά.

Αν δε συμβεί αυτό τότε θα αποκλειστεί από το Κύπελλο και θα αρχίσει αγώνας δρόμου ώστε να μην έχει επιπτώσεις και στην Elite League. Πάντως το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το πιθανότερο είναι να διευθετηθεί το θέμα άμεσα από πλευράς Ηρακλή και να αγωνιστεί κανονικότατα και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή της εναρμόνισης των καταστατικών όλες οι ομάδες κλήθηκαν να κανονίσουν τα χρέη τους αλλιώς δε θα έπαιρναν δελτία! Το Μαρούσι για παράδειγμα «καθάρισε» από το πρόβλημα ετών με το χρέος στον Τζάρεντ Χόμαν.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ