ΗΡΑΚΛΗΣ BC

Ηρακλής: Μέξας reloaded, έρχονται Μούντι και Γουίλιαμς

Ο Κώστας Μέξας επιστρέφει στον Ηρακλή όπου ήταν μέχρι το 2019 ενώ θα γινουν και κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ σε μια ομάδα όπου η σταθερότητα αγνοείται
Ο Στέργιος Κουφός παραιτήθηκε, ο Κώστας Μέξας πιάνει δουλειά και οι απίθανες καταστάσεις συνεχίζονται στον Ηρακλή.

Ο Στέργιος Κουφός παραιτήθηκε, ο Κώστας Μέξας πιάνει δουλειά και οι απίθανες καταστάσεις συνεχίζονται στον Ηρακλή.

Ο Μέξας ξέρει καλά από Ηρακλή. Ήταν ο προπονητής με τον οποίο η ομάδα είχε ανέβει στην Basket League, το 2019 αλλά δεν την καθοδήγησε στα μεγάλα σαλόνια. Αφού οι παράγοντες της ομάδας είχαν επιλέξει τον Γιάννη Καστρίτη.

Σε κάθε περίπτωση ο Κουφός αποτελεί παρελθόν έχοντας «προσφέρει» μια νίκη στον Ηρακλή (στη Λάρισα) αλλά συνεχίζοντας και τη δική του μετέωρη διαδρομή. Την τελευταία τριετία δεν έχει προλάβει να συμπληρώσει συνολικά 10 αγώνες στον πάγκο κάποιας ομάδας.

Τόσο στη διπλή παρουσία του στον Ιωνικό (όπου δεν πέτυχε ούτε νίκη και στις δύο θητείες του) όσο και στον Ηρακλή.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παντελή έλλειψη επικοινωνίας με τον έμπειρο προπονητή, αλλά τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

Πρώτον, η έλλειψη επικοινωνίας δε φάνηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων; Και δεύτερον, τελικά σύμπτωση επαναλαμβανόμενη τι ακριβώς είναι;

Από τον Ιανουάριο του 2018 όταν κι αποχώρησε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά από δυόμιση χρόνια στην ομάδα, ο πάγκος του Ηρακλή είναι άβολος για όλους τους προπονητές.

Ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης που αντικατέστησε τον Αλεξανδρή έμεινε στον πάγκο της ομάδας ως τον Οκτώβριο του 2018.

Τότε ανέλαβε ο Κώστας Μέξας ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην Basket League.

Και πάλι όμως ο Ηρακλής έκανε αλλαγή προπονητή, με τον Γιάννη Καστρίτη ν’ αναλαμβάνει πριν την έναρξη της σεζόν 2019-2020. Αλλά να λύνει (κοινή συναινέσει) τη συνεργασία του κατόπιν συμφωνίας με την Χάποελ Τελ Αβίβ.

Ανέλαβε ο Ηλίας Καντζούρης πολύ απλώς έβγαλε τη χρονιά και για την έναρξη της σεζόν 2020-2021 ο Βαγγέλης Ζιάγκος βρέθηκε στο «τιμόνι» της ομάδας. Όμως στις 19 Δεκεμβρίου του 2020, ο Ζιάγκος απομακρύνθηκε. Aνέλαβε ο Στέργιος Καλύβας αλλά μετά από ενάμιση μήνα (και συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου 2021) παραιτήθηκε.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πήρε τη δουλειά πριν παραιτηθεί κι αυτός με τη σειρά του (στις 17 Οκτωβρίου). Oπότε ανέλαβε υπηρεσιακός ο Παντελής Μπούτσκος μέχρι να έρθει ο Κουφός!

Ζαλίστηκε κανείς; Πάντως υπάρχει και συνέχεια καθώς το ρόστερ θα ενισχυθεί με δύο παίκτες που έπαιζαν παλαιότερα στην Basket League.

Και συγκεκριμένα τον Στέφαν Μούντι ο οποίος είχε κάνει θραύση με το Ρέθυμνο αλλά και τον Ματ Γουίλιαμς που είχε περάσει από την Κύμη. Προφανώς ο Μέξας θα αναλάβει με ενίσχυση στο ρόστερ του. Κι απομένει να γίνει αντιληπτό αν θα μπορέσει να αλλάξει κάποια πράγματα.

Σε μια ομάδα που, όπως προαναφέραμε, η σταθερότητα δεν αποτελεί το δυνατό της σημείο

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ