ΜΠΑΣΚΕΤ

Είτε ως Α2 είτε ως Elite League έχει πάντα ενδιαφέρον

Ο πρώτος από τον εντέκατο απέχουν μόλις τρεις νίκες, διπλή ισοβαθμία στην κορυφή και στην 3η θέση και πενταπλή στην πέμπτη! Μην το ψάχνετε λοιπόν.

Η Elite League, η αγαπημένη Α2 Κατηγορία των μπασκετικών, τα έχει όλα και φέτος πιστοποιώντας ότι πρόκειται για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά, αρκεί να κοιτάξουμε στη βαθμολογία της Elite League και θα καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Προσέξτε: Διπλή ισοβαθμία στην κορυφή, το ίδιο και στην 3η θέση, τετραπλή στην 5η θέση και διπλή στην 10η. Οι πρώτοι από τον εντέκατο έχουν απόσταση τριών νικών μόλις κι αντιλαμβανόμαστε ότι τα πάντα είναι ρευστά.

Άλλωστε η βαθμολογία στην Elite League διαφοροποιείται κάθε εβδομάδα με τα αποτελέσματα που διαμορφώνουν μια κατάσταση πολύπλοκη κι άκρως ανταγωνιστική, πιστοποιώντας ότι πρόκειται για το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο 12ος Ηρακλής βρίσκεται εκεί αφού του αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί (έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ) κι αν δε συνέβαινε αυτό θα ήταν επίσης ισόβαθμος στην 3η θέση! Αυτό δείχνει ακόμα περισσότερα.

Φέτος με την παρουσία δύο ξένων σε κάθε ομάδα (δεν εξάντλησαν το δικαίωμα όλες πάντως) η Elite League έγινε περισσότερο θεαματική και ανέβασε ταχύτητα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάθε ομάδα έχει 750 λεπτά maximum συνολικά σε κάθε γύρο και για τους δύο ξένους της. Άρα θα πρέπει να γίνεται διαχείριση και σ’ αυτό το κομμάτι από τις ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι ο Ηρακλής και ο Κόροιβος την «πάτησαν» στον πρώτο γύρο καθώς τους απομένουν λίγα λεπτά για τους δύο ξένους τους στις τελευταίες δύο αγωνιστικές πριν αρχίσει ο δεύτερος γύρος.

Η ΕΟΚ προσπάθησε να αναβαθμίσει το πρωτάθλημα που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της και η αλήθεια είναι ότι τα αποτελέσματα κρίνονται ενθαρρυντικά. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια μεταδίδονται διαδικτυακά (υπάρχει το Κυριακάτικο επίσης που πάντοτε είναι ξεχωριστό και μεταδίδεται εναλλάξ και από 9 διαφορετικά περιφερειακά κανάλια) κι αυτό βοηθά στη διάδοση του πρωταθλήματος και παράλληλα στην εξοικείωση όλων μας με μια νέα κατάσταση όπως το Live Streaming που αποτελεί το μέλλον.

Θα πρέπει, τέλος, να σημειώσουμε ότι στην Basket League ανεβαίνουν δύο ομάδες, αλλά καμία απευθείας. Οι 8 πρώτοι παίζουν στα πλέι οφ (1-8, 2-7, 3-6 και 4-5) μεταφέροντας τα αποτελέσματα της Κανονικής Περιόδου με πλεονέκτημα έδρας της ομάδας με την υψηλότερη θέση βαθμολογικά. Οι 4 νικητές (στις τρεις νίκες) θα παίξουν στο φάιναλ φορ απ’ όπου θα βγουν τόσο ο πρωταθλητής όσο και οι δύο ομάδες που θα ανέβουν.

Επίσης στην Β’ Εθνική υποβιβάζονται ο 15ος και ο 16ος απευθείας μαζί με τις ομάδες που θα ηττηθούν στα πλέι άουτ (11-14 και 12-13). Θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα από την Κανονική Περίοδο, ο νικητής θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες και πλεονέκτημα έδρας θα έχει η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογικά θέση.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ