ΜΠΑΣΚΕΤ

Καντέρ: Στην Ελλάδα, σε καμπ για Τούρκους πρόσφυγες

Η παρουσία του Καντέρ στην Ελλάδα έχει ιστορική και σημειολογική σημασία αφού τολμά να πει όσα απαγορεύονται στην Τουρκία και ο ίδιος έχει γίνει στόχος του Ερντογάν
Καντέρ: Στην Ελλάδα, σε καμπ για Τούρκους πρόσφυγες

Η άφιξη του Ενές Καντέρ στην Ελλάδα και η παρουσία του στο κλειστό των Άνω Λιοσίων αποτελεί σημαντικό γεγονός.

Ο Καντέρ δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Δεν είναι απλώς ένας παίκτης του NBA. Επίσης δεν είναι ένας Τούρκος που διαφέρει από τη «γραμμή» του Ερντογάν. Είναι ένας άνθρωπος που φωνάζει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, χρόνια τώρα, με κίνδυνο της ζωής του, με κόστος να μη βλέπει την οικογένειά του η οποία φυσικά κινδυνεύει.

Ο Κερέμ, αδερφός του Ενές Καντέρ, πριν από δύο χρόνια έπαιξε στον Κολοσσό Ρόδου. Το δράμα που περνά η οικογένεια είναι μεγάλο. Αναγκαστικά, λόγω της στάσης ζωής που έχει επιλέξει ο Ενές Καντέρ η οικογένεια έχει «χαθεί». Δεν είναι εύκολο και το παραδέχθηκε σε συνέντευξή του και ο αδερφός του.

Το να ανήκεις στην οικογένεια και τον στενό κύκλο του Ενές και να ζεις στην Τουρκία είναι μεγάλο πρόβλημα. Βλέπετε ο Ερντογάν τον έχει επικηρύξει ως «εχθρό της χώρας» και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Δεν είναι ούτε μία ούτε δύο αλλά περισσότερες οι καταγγελίες του για απειλές που δέχθηκε.

Ο ίδιος δε σταματά να αποκαλύπτει διαρκώς το ανελεύθερο καθεστώς στη χώρας του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αλλά και την αγάπη του για την Ελλάδα. Όχι μόνο αυτό: Αλλά και την ανάγκη, η Ελλάδα και η Τουρκία, οι λαοί δηλαδή, να αναπτύξουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους.

Θα θυμάστε άλλωστε ότι ο ίδιος είχε συγκεντρώσει χρήματα για την καταστροφή στο Μάτι!

Το μπλουζάκι που φόρεσε κατά την παρουσία του στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και στο καμπ που οργάνωσε για Τούρκους πρόσφυγες, παρουσία και αθλητών της Ακαδημίας της ΚΑΕ ΑΕΚ είχε την ελληνική και την τουρκική σημαία αλλά και την επικεφαλίδα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Ο Καντέρ είναι πρεσβευτής της ειρήνης και θα το φωνάζει πάντα. Είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για τη Δημοκρατία και την ελευθερία.

Η ΑΕΚ τίμησε τον Τούρκο παραδίδοντάς του ένα T-Shirt της ομάδας αλλά και ένα εισιτήριο διαρκείας.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Νικολαΐδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.