Κάτας: «Βασικός στόχος να κατακτήσουμε το νταμπλ»


Νίκος Μπουρλάκης

Κάτας: «Βασικός στόχος να κατακτήσουμε το νταμπλ»


Λίγο πριν πιάσει κι επίσημα δουλειά στον Παναθηναϊκό ο Όντεντ Κάτας μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας του. Και από τις δηλώσεις του θα καταλάβετε ότι είναι ρεαλιστής.

Ο Κάτας συγκεκριμένα μίλησε στο Sport5.co.il κι ανέφερε τα πάντα. Για το πώς αισθάνθηκε όταν έφτασε η πρόταση του Παναθηναϊκού. Για τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάζεται αλλά και για τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας.

«Ένιωσα ενθουσιασμό. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για μένα. Τους είπα να μιλήσουν με την Χάποελ, δεν ήταν κάτι εύκολο, ειδικά όταν μιλάμε για μία ομάδα με στόχους. Από μικρός, όταν σταμάτησα το μπάσκετ, είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα αφήσω καμία μεγάλη ευκαιρία να φύγει. Ήταν μία μεγάλη πληγή αυτό που συνέβη τότε, αλλά τώρα ήταν διαφορετικά» είπε ο Ισραηλινός κόουτς και πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβετε ότι ο κύκλος των προπονητών της Euroleague είναι πολύ περιορισμένος. Αν εγκατέλειπα τώρα την προσπάθεια, ίσως δεν θα είχα άλλη ευκαιρία στο μέλλον. Επέμεινα όταν κατάλαβα ότι η ευκαιρία αυτή ίσως δεν βρεθεί ξανά στον δρόμο μου. Τώρα ξέρω ότι πηγαίνω σε μία δύσκολη κατάσταση. Δεν βασίζομαι στην σύνδεσή μου στον σύλλογο και στους ανθρώπους του, αλλά στις δυνατότητες».

Αναφερόμενος στους στόχους της νέας του ομάδας, είπε τα εξής: «Αν ο Παναθηναικός προκριθεί στα πλέι-οφ της Euroleague, θα είναι καταπληκτικό. Όλοι ξέρουν την κατάσταση, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο βασικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Την ομάδα τρέχουν άνθρωποι όπως ο Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης και ο Καλαιτζής. Ξέρουν την κατάσταση αλλά και τον σύλλογο».

Καταλήγοντας ο Κάτας τόνισε:

Είμαι σίγουρος ότι ο προηγούμενος κόουτς έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Ο ιδιοκτήτης δεν επενδύει πλέον στην ομάδα και είμαστε η πιο νεανική ομάδα στην Euroleague. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας με ορίζοντα και την επόμενη σεζόν».

 


Sportime Extras