Ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, προχώρησε σε καταγγελίες αλλοίωσης αποτελέσματος και πρωταθλήματος διαμαρτυρόμενος για το χθεσινό (2/3) εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι. Όπως αναφέρεται, η αφορμή είναι η φάση που συνέβη 39,7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σε ένα παιχνίδι που τελικά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν. Αναλυτικά: «Προς: 1)Αθλητικό δικαστή ΕΣΑΚΕ 2)ΕΟΚ/ΚΕΔ...

Ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, προχώρησε σε καταγγελίες αλλοίωσης αποτελέσματος και πρωταθλήματος διαμαρτυρόμενος για το χθεσινό (2/3) εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι.

Όπως αναφέρεται, η αφορμή είναι η φάση που συνέβη 39,7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, σε ένα παιχνίδι που τελικά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν.

Αναλυτικά:

«Προς:

1)Αθλητικό δικαστή ΕΣΑΚΕ
2)ΕΟΚ/ΚΕΔ
Υπόψιν: Προέδρου ΕΟΚ κ. Γεώργιου Βασιλακόπουλου/
Προέδρου ΚΕΔ κ. Στέλιου Συμεωνίδη

Αξιότιμοι κύριοι,

Αφορμή της επιστολής μας προς εσάς είναι αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Betshop Basket League μεταξύ των ομάδων ΓΣ Περιστερίου και ΓΣ Κύμης. Ως πρόεδρος της ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης οφείλω να σας επισημάνω την καταφανέστατη παραβίαση των κανονισμών στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με αποτέλεσμα την αλλοίωση του αποτελέσματος, του βαθμολογικού πίνακα και του ίδιου του πρωταθλήματος. Οφείλω να το κάνω για να προστατεύσω την ομάδα μου, την τεράστια οικονομική επένδυση της οικογένειας μου για χάρη του αθλητισμού σε χαλεπούς καιρούς, αλλά και το επαρχιακό μπάσκετ το οποίο εκπροσωπούμε.

Δεν επιθυμώ να σταθώ στις διαιτητικές αποφάσεις σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αν και οι 37 ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν οι αντίπαλοι μας έναντι των 14ων που εκτέλεσε η ομάδα μας αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι ακριβώς συνέβη στο κλειστό του Περιστερίου. Δεν στέκομαι όμως σε αυτό το γεγονός, ούτε στα πάρα πολλά λανθασμένα εις βάρος μα σφυρίγματα, γιατί θα αποσπάσω την προσοχή σας από μία συγκεκριμένη διαιτητική απόφαση που έκρινε το αποτέλεσμα και προκάλεσε την θυμηδία και την οργή όλης της μπασκετικής Ελλάδας. Αναφέρομαι στην φάση που έλαβε χώρα 39,7 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα, όταν καταφανέστατα βήματα αντιπάλου παίκτη μετατράπηκαν σε φάουλ υπέρ του Περιστερίου. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, η απόφαση του διαιτητή προκάλεσε αντιδράσεις περισσότερο απογοήτευσης και αγανάκτησης στον πάγκο μας, παρά διαμαρτυρίας, με τον διαιτητή να μην διστάζει όμως να μας χρεώσει και με τεχνική ποινή. Αποτέλεσμα ήταν το Περιστέρι να εκτελέσει 3 ελεύθερες βολές και εμείς να στερηθούμε στο τέλος μια σημαντική νίκη που αγωνιστικά την δικαιούμασταν απόλυτα.

Ως επίλογο όλων των παραπάνω, ζητούμε από εσάς να εξετάσετε προσεκτικά όσα αναφέραμε καθώς και το βίντεο που σας επισυνάπτουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα λάβετε μια δίκαιη απόφαση, όχι μόνο για εμάς, αλλά για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, του οποίου η αξιοπιστία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα. Οφείλουμε όλοι μας να το προστατεύσουμε και να μεριμνήσουμε ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα που θα το οδηγήσουν στην απαξίωση.

Με τιμή,

Για την ΚΑΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΜΗΣ
Αλέξανδρος Ι. Θεοδώρου
Πρόεδρος ΚΑΕ»

https://www.facebook.com/alexandros.theodorou/videos/10157081604489660/