Το Λαύριο πήγε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά.

Το Λαύριο ηττήθηκε στην Ισπανία από τη Μάλαγα που μέσα στο γήπεδό της είναι ισχυρή και τιμωρεί όλα τα λάθη των αντιπάλων.

Το Λαύριο πήγε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά.

Ήταν μια φυσιολογική ήττα (86-70) για το Λαύριο από τη Μάλαγα του Φώτη Κατσικάρη αλλά σίγουρα δε βγάζει την ομάδα εκτός στόχων της. Μέχρι στιγμής η ομάδα του Χρήστου Σερέλη είναι στο 1-1 στον Όμιλό της στο BCL.

Η ελληνική ομάδα έκανε πολλά λάθη, δεν είχε καλή δημιουργία ούτε καλό περιφερειακό σουτ. Ως εκ τούτου δεν είχε τύχη σ’ αυτόν τον αγώνα.

Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο δεκάλεπτο (20-20), η Μάλαγα άρχισε να ανεβάσει την πίεσή της. Στο 15’ ξέφυγε με 33-26 και μπορεί το Λαύριο να μείωσε (38-33) αλλά στο ημίχρονο τα πράγματα ήταν δύσκολα. Η ισπανική ομάδα βρέθηκε μπροστά με 45-35 μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο.

Πλέον η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη διατηρούσε μια διαφορά διψήφια σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο. Το πρόβλημα του Λαυρίου ήταν το περιφερειακό σουτ (με εξαίρεση τον Κάρτερ) αλλά και η κακή δημιουργία. Τα πολλά λάθη χάρισαν πόντους στον αιφνιδιασμό στη Μάλαγα που ειδικά μέσα στο γήπεδό της είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ.

Κάπως έτσι η ελληνική ομάδα βγήκε εκτός ρυθμού. Οι Ισπανοί σούταραν και πολύ καλά και άρχισαν να βάζουν γερά θεμέλια στη νίκη τους. Στο 33’ η Μάλαγα ξέφυγε με 74-58 και οι αριθμοί έλεγαν την αλήθεια. Οι γηπεδούχοι είχαν 10 παραπάνω ασίστ από λάθη ενώ το Λαύριο είχε λιγότερες ασίστ από λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 45-35, 66-56, 86-70

ΜΑΛΑΓΑ (Κατσικάρης): Αμπρομάιτις 15, Αλόνσο 9, Μπουτέιγ 13, Κόουλ 7, Ενζοσά 2,  Μπαρέιρο 9, Μπριθουέλα 16, Ντίαθ, Έρικ 6, Φερνάντεθ 9

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Μπλερ, Λιούις 14, Νικολαϊδης 2, Περσίδης, Βουλγαρόπουλος 2, Αμίνου 2, Κάρτεε 21, Γερομιχαλός 3, Γκόινς, Κακλαμανάκης 10, Μουράτος 8, Σμιθ 8

Τα στατιστικά της Μάλαγα

Τα στατιστικά του Λαυρίου