ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Μόνο δύο παίκτες έχουν κάνει triple double με 60 πόντους

Εδώ και λίγες ώρες, ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Τζέιμς Χάρντεν μοιράζονται μια δική τους ξεχωριστή ιστορία. Διαβάστε τη συνέχεια που έχει ενδιαφέρον.
NBA: Μόνο δύο παίκτες έχουν κάνει triple double με 60 πόντους

Στο NBA τρελάθηκαν και δικαίως όταν ο Λούκα Ντόντσιτς κατάφερε να κάνει triple double στον αγώνα των Μάβερικς με τους Νικς έχοντας 60 πόντους!

Κι ευτυχώς που στο NBA κρατούν «καλά στατιστικά» και κάπως έτσι καταφέραμε να βρούμε αν το επίτευγμα του Σλοβένου είναι μοναδικό. Κατά μια έννοια, όχι κυριολεκτικά, είναι αφού δεν το συναντάς κι εύκολα: 60 πόντοι- 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ, οπότε ο Ντόντσιτς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που έκανε triple double έχοντας τουλάχιστον 60 πόντους και 20 ριμπάουντ σε έναν αγώνα.

Είναι όμως ο δεύτερος χρονικά που είχε διψήφιο αριθμό σε τρεις κατηγορίες (πόντοι- ριμπάουντ- ασίστ) σε έναν αγώνα όπου πέτυχε 60 πόντους μετά τον Τζέιμς Χάρντεν ο οποίος το είχε καταγράψει στις 30 Ιανουαρίου του 2018. Τότε ο «μούσιας» ως παίκτης των Χιούστον Ρόκετς είχε πετύχει 60 πόντους είχε μαζέψει 10 ριμπάουντ και είχε μοιράσει 10 ασίστ απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ. Βεβαίως τα 21 ριμπάουντ του Ντόντσιτς είναι σαφώς πιο εντυπωσιακός αριθμός μπαίνοντας δίπλα στους 60 πόντους.

Αυτές οι ιστορίες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα αναζητήσαμε και τις περιπτώσεις των παικτών στο NBA που είχαν triple double σε έναν αγώνα σκοράροντας τουλάχιστον 50 πόντους.

Δεν είναι πολλοί, είναι έξι όλοι κι όλοι. Πρώτος ο Ρίτσι Γκέριν στη δεύτερη χρονιά του με τους Νικς στις 12/12/1958 είχε 50 πόντους- 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ κόντρα στην Φιλαντέλφια.

Ο τεράστιος Έλτζιν Μπέιλορ είχε 52 πόντους- 25 ριμπάουντ και 10 ασίστ τον Δεκέμβριο του 1961 απέναντι στους Σεντ Λούις Χοκς  ενώ δύο χρόνια αργότερα έγραψε 50 πόντους- 15 ριμπάουντ και 11 ασίστ κόντρα στους Σέλτικς.

Ακολούθησε ο μεγάλος Γουίλτ Τσάμπερλεν που επίσης το έκανε δύο φορές. Πρώτα τον Φεβρουάριο του 1963 όταν είχε 51 πόντους- 29 ριμπάουντ και 11 ασίστ κόντρα στους Πίστονς και στη συνέχεια το 1968 με 53 πόντους- 32 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Δεν υπάρχουν λόγια, προφανώς.

Ο επόμενος ήταν ένας παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς και συγκεκριμένα ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ στις 19/1/1975 και πριν αναχωρήσει για τους Λέικερς όπου έχτισε το επόμενο «βασίλειο» της θρυλικής του καριέρας. Κόντρα στους Μπλέιζερς είχε 50 πόντους- 15 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

 Βέβαια ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει στην καριέρα του τέσσερις εμφανίσεις με triple double και 50 πόντους τουλάχιστον σε έναν αγώνα ενώ πρώτος και καλύτερος είναι ο Τζέιμς Χάρντεν με 5 εμφανίσεις triple double και τουλάχιστον 50 πόντους (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που είχε τους 60).

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Κρίμα για την Εθνική, ήττα από τη Γαλλία 70-72 και εκτός 4άδας στο Ευρωμπάσκετ U20

Κρίμα για την Εθνική, ήττα από τη Γαλλία 70-72 και εκτός 4άδας στο Ευρωμπάσκετ U20

Η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη διεκδίκηση ενός μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U20 μια και έχασε στον προημιτελικό από τη Γαλλία

Μπάσκετ
ΑΕΚ BC: Νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ για τον 37χρονο Γάιο Σκορδίλη

Νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ για τον 37χρονο Γάιο Σκορδίλη

Ο Σκορδίλης, με τη σωματοδομή και το σκληρό του παιχνίδι στη ρακέτα, αποτελεί σταθερή αξία στο ελληνικό μπάσκετ.

ΑΕΚ BC
Μπάσκετ: Τότε είναι τα ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Τότε είναι τα ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Για τη σεζόν 2025-26 στην EuroLeague.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC: Αλλαγή δεδομένων για Βαλαντσιούνας;

Αλλαγή δεδομένων για Βαλαντσιούνας;

Το πιθανότερο είναι πως μέσα στις επόμενες ημέρες το ζήτημα θα ξεκαθαρίσει οριστικά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Ο Ολυμπιακός παίρνει το Ντόντα Χολ – Θηρίο που του αρέσει να καρφώνει – 64 καρφώματα είχε φέτος μόνο στην Ισπανία

Ο Ολυμπιακός παίρνει το Ντόντα Χολ – Θηρίο που του αρέσει να καρφώνει – 64 καρφώματα είχε φέτος μόνο στην Ισπανία

Ο Χολ είχε 7,3 πόντους και 5,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην ACB, ενώ βελτίωσε τις επιδόσεις του στην Euroleague με 8,7 πόντους ανά αγώνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC: Παναθηναϊκός: Οι περιπτώσεις Λεσόρ και Γκριγκόνις έφεραν το τέλος εποχής για τον Θανάση Κονίδη μετά από 24 χρόνια στην ΚΑΕ;

Παναθηναϊκός: Οι περιπτώσεις Λεσόρ και Γκριγκόνις έφεραν το τέλος εποχής για τον Θανάση Κονίδη μετά από 24 χρόνια στην ΚΑΕ;

Φήμες θέλουν την όποια αλλαγή να μην είναι άσχετη με την εξέλιξη των τραυματισμών των Λεσόρ και Γκριγκόνις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Δες σε βίντεο τον Τσουκαλά να διαφημίζει τα νερά Arrena για το μπάσκετ του Ολυμπιακού (vid)

Δες σε βίντεο τον Τσουκαλά να διαφημίζει τα νερά Arrena για το μπάσκετ του Ολυμπιακού (vid)

Το έκανε το κομμάτι του ο Τάκης Τσουκαλάς για τη νέα χορηγία με τα νερά Arrena στο μπάσκετ του Ολυμπιακού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC
Μπάσκετ: Ντάνιελ Τάις: Ενδιαφέρονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και έρχεται μάχη;

Ντάνιελ Τάις: Ενδιαφέρονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και έρχεται μάχη;

Δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές «βόμβες» του καλοκαιριού.

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Ολυμπιακός: Πρόταση πρόωρης ανανέωσης στον Κώστα Παπανικολάου

Ολυμπιακός: Πρόταση πρόωρης ανανέωσης στον Κώστα Παπανικολάου

Το ισχύον συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC