NBA

Οι Σέλτικς το 1-0 στην παράταση (vids)

Οι πολλοί νίκησαν τους λίγους. Ουχί σε ποιότητα. Αλλά σε ποσότητα.
Οι Σέλτικς το 1-0 στην παράταση (vids)

Οι πολλοί νίκησαν τους λίγους. Ουχί σε ποιότητα. Αλλά σε ποσότητα.

Τα πλέι οφ είναι η μπασκετική περίοδος που ευδοκιμούν οι ομάδες. Και οι Σέλτικς είναι με όλη τη σημασία της λέξης ομάδα.

Ο,τι και αν προέβαλλε το Μιλγουόκι, διέθεταν την απάντηση (113-107).

Ακόμη και στον απίθανο τρόπο, με το οποίο ο Κρις Μίντλετον έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (99-99).

Τα δύο απίθανα τρίποντα στη λήξη

Οι Μπακς διέθεταν δύο… υπερήρωες στα πρόσωπα των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλετον. Ο πρώτος μέτρησε 35 πόντους (11/21 σουτ), 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ και ο δεύτερος 31 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Τους… σιγοντάρισε ο Μάλκολμ Μπρόγκντον με 16 πόντους και ένα κρίσιμο τρίποντο που έφερε το σκορ στο 96-96. Μετά το χάος….

Χωρίς τους δύο πιο ικανούς σκόρερ τους (Ιρβινγκ, Χέιγουορντ) οι Σέλτικς βρήκαν μία πεντάδα παικτών με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι τέσσερις πέτυχαν τουλάχιστον 20 πόντους: ο Αλ Χόρφορντ 24 (με 12 ριμπάουντ), ο Τζέιλεν Μπράουν 20, ο Μάρκους Μόρις 21 και ο Τέρι Ροζίερ 21, έχοντας και το… παραλίγο νικητήριο τρίποντο. Σε αυτούς προσθέστε και τον Τζέισον Τέιτουμ, τον ρούκι που παίζει σαν βετεράνος, με 19 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και μία κρίσιμη άμυνα (τάπα στον Μπρόγκντον) έπειτα από δικό του λάθος στην επίθεση.

Το φινάλε, πάντως, είχε μία αμφισβητούμενη φάση. Επειτα από μία χαμένη βολή του, ο Giannis επιχείρησε να πάρει ξανά την κατοχή. Το αρχικά καταλογισμένο τζάμπολ ανάμεσα στον Αντετοκούνμπο και τον Ροζίερ, διαφοροποιήθηκε σε επιθετικό φάουλ, το 6ο για τον σταρ των Μπακς, ο οποίος αποβλήθηκε.

https://www.facebook.com/NBAonESPN/videos/10156556136423643/

 

Η σειρά είναι ακόμη στην αρχή. Το 1-0 δίνει το προβάδισμα στη Βοστόνη, ωστόσο οι Μπακς έδειξαν πως είναι ικανοί να… ενοχλήσουν τους επίδοξους κυρίαρχους της Ανατολής. Οσονούπω θα ξέρουμε…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Σέλτικς το 1-0 στην παράταση (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.