Πρόσφατα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε σε μια ακόμα κορυφή στην ιστορία των Μπακς αφού ξεπέρασε τον Τζαμπάρ σε συνεχόμενα triple-double.

Πρόσφατα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε σε μια ακόμα κορυφή στην ιστορία των Μπακς αφού ξεπέρασε τον Τζαμπάρ σε συνεχόμενα triple-double.

Πρόσφατα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε σε μια ακόμα κορυφή στην ιστορία των Μπακς αφού ξεπέρασε τον Τζαμπάρ σε συνεχόμενα triple-double.

Αυτό μας κίνησε το ενδιαφέρον προκειμένου να διαπιστώσουμε το αν αλλά και το πότε ο Αντετοκούνμπο θα είναι πρώτος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες των Μπακς. Και στην ιστορία τους, κάτι παραπάνω από μισό αιώνα, στο NBA.

Όπως θα διαπιστώσετε στα στοιχεία που σας παρουσιάζουμε, το πιθανότερο είναι, πολύ σύντομα, μέσα στην επόμενη τριετία, να είναι ο Γιάννης πρώτος στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις όπου ο Αντετοκούνμπο δε θα καταφέρει να πιάσει κορυφή, αλλά… ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Αγώνες: Είναι 10ος με 566, σύντομα θα περάσει 9ος μπροστά από τον Γκλεν Ρόμπινσον που έχει 568. Αν είναι παρών  σε όλα τα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της Κανονικής Περιόδου τότε θα κλείσει τη σεζόν 4ος πίσω μόνο από Μπομπ Ντάντριντζ, Σίντνεϊ Μόνκριφ και Τζούνιορ Μπρίτζμαν που είναι πρώτος με 711 αγώνες. Άρα του χρόνου θα πιάσει κορυφή.

Πόντοι: Με 11.705 είναι τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στους Μπακς πίσω μόνο από τον Γκλεν Ρόμπινσον (12.010) και τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (14.211).  Ο Αντετοκούνμπο φέτος θα περάσει τον Ρόμπινσον με αυτό το ρυθμό που έχει. Για τον Καρίμ λογικά θα χρειαστεί και τη σεζόν 2022-2023.

Χρόνος συμμετοχής: Είναι έκτος με 18.427 λεπτά. Ο Μπομπ Ντάντριντζ είναι πρώτος με 22.094. Με δεδομένο ότι ο Γιάννης σε full season αγωνίζεται περίπου 2.600-2.700 λεπτά (κατά μέσο όρο) τότε σίγουρα χρειάζεται και όλη την επόμενη αγωνιστική περίοδο για να πιάσει κορυφή.

Εύστοχα σουτ (συνολικά):  Με 4.273 είναι 5ος στην ιστορία των Μπακς. Πρώτος παραμένει ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με 5.902 και είναι ο μόνος που έχει ξεπεράσει τα 5 χιλιάδες. Αν συνυπολογίσουμε ότι ο Αντετοκούνμπο σε full season έχει περίπου 650 τότε σίγουρα χρειάζεται άλλες δύο με τρεις σεζόν για να πατήσει πρωτιά.

Εύστοχα δίποντα: Είναι έβδομος με 3.921. Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έχει 5.902 (άλλωστε δεν υπήρχε τρίποντο τότε ούτε και σούταρε γενικά). Με αυτό το δεδομένο πάλι μιλάμε για τρεις σεζόν μέχρι να καλυφθεί η απόσταση των 1.981 διπόντων.

Εύστοχα τρίποντα: Ε δεν είναι και το… φόρτε του αλλά και 352 βρίσκεται στην 9η θέση όλων των εποχών στην ιστορία των Μπακς. Πρώτος είναι ο Ρέι Άλεν με 1051. Με το μέσο όρο των 50 εύστοχων σουτ τριών πόντων ο Γιάννης χρειάζεται… επτά χρόνια με full season στους Μπακς για να πατήσει κορυφή.

Εύστοχες βολές: Σύντομα θα περάσει πρώτος καθώς είναι δεύτερος με 3.910 πίσω μόνο από τον Σίντνεϊ Μόνκριφ που έχει 4.214. Με τον Γιάννη να έχει πάνω από 400 εύστοχες βολές κατά μέσο όρο, του χρόνου λογικά θα πατήσει κορυφή.

Επιθετικά ριμπάουντ: Είναι 8ος με 959 και απέχει 509 από την κορυφή όπου βρίσκεται ο Μάρκες Τζόνσον. Με γύρω στα 140-150 κατά μέσο όρο στη σεζόν θέλει άλλες τέσσερις σεζόν κατά προσέγγιση.

Αμυντικά Ριμπάουντ: Είναι ήδη πρώτος, δεν έχει τίποτα να κυνηγήσει. Συνολικά έχει 4.185

Συνολικά Ριμπάουντ: Εδώ χρειάζεται εξήγηση. Ο Γιάννης είναι δεύτερος πίσω από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ με διαφορά 2.017 ριμπάουντ. Στην εποχή του Καρίμ, η στατιστική είχε μόνο συνολικά ριμπάουντ. Ο Γιάννης με περίπου 750-800 ριμπάουντ τη σεζόν θέλει ακόμα δυόμιση αγωνιστικές περιόδους για να τον ξεπεράσει.

Ασίστ: Είναι τρίτος με 2.511 κι απέχει 178 από τον δεύτερο, Σίντνεϊ Μόνκριφ και 761 από τον πρώτο, Πολ Πρέσι. Με ένα μέσο όρο 360-380 ασίστ που έχει, ο Γιάννης χρειάζεται δύο σεζόν για να πατήσει πρωτιά.

Κλεψίματα: Είναι ένατος με 669 κι απέχει 373 για την κορυφή όπου βρίσκεται ο Κουίν Μπάκνερ. Με μέσο όρο 75-80 ανά σεζόν, θέλει παραπάνω από τέσσερις για να φτάσει κορυφή. Αλλά κι εδώ θέλει υποσημείωση ότι έχει «ανταγωνισμό» από τον συμπαίκτη του, Κρις Μίντλετον που είναι όγδοος, μια θέση πάνω από τον Γιάννη.

Κοψίματα: Σύντομα θα περάσει πρώτος αφού έχει 744 κι απέχει 60 από τον πρώτο, Άλτον Λίστερ. Του χρόνου λογικά θα πιάσει κορυφή ο Αντετοκούνμπο.

TripleDouble: Δεν έχει να περάσει κανέναν ο Αντετοκούνμπο αφού είναι ήδη πρώτος με 25 συνολικά.