Ο Ντάνι Έιντζ παραδέχθηκε ότι η ομάδα της Βοστόνης θα μπορούσε να τον επιλέξει στο ντραφτ του 2013, αλλά έχασε τη μεγάλη της ευκαιρία…

Οι Μπόστον Σέλτικς είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν τον Γιάννη Αντετονκούμπο στο ντραφτ του 2013, κάτι που δεν έκαναν και όπως παραδέχθηκε ο Ντάνι Έιντζ ήταν μεγάλο λάθος τους.

Ο γενικός διευθυντής των Σέλτικς μίλησε στην εφημερίδα «Boston Herald» και παραδέχθηκε πως ενώ αρχικά ο «Greek Freak» ήταν στα πλάνα των Κελτών, εν τέλει κατέληξαν στην άλλη τους επιλογή τον Κέλι Ολίνικ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο Γιάννης ήταν πολύ μικρός, αλλά μεγάλο ταλέντο. Επαιζε σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ελλάδα και τον είχα παρακολουθήσει. Τον συνάντησα, μίλησα μαζί του και ήταν πολύ αδύνατος.

Πίστευα πως ήταν μια αξιόλογη προοπτική, αλλά ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν φανταζόμουν πως θα εξελισσόταν σ’ έναν, πιθανά, κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ. Τότε χειριζόταν εξαιρετικά την μπάλα και ήταν πολύ μακρύς, αλλά ήταν πολύ αδύνατος και λίγους πόντους πιο κοντός από ό,τι τώρα. Πλέον είναι ένας φανταστικός παίκτης.

Σχεδόν όλες οι ομάδες του ΝΒΑ έχασαν την ευκαιρία με τον Γιάννη. Κανείς δεν πίστευε πως ήταν ο καλύτερος παίκτης στο ντραφτ του 2013 και ότι είχε τόσο μεγάλη προοπτική, αλλά νομίζω πως όλες οι ομάδες τον είχαν στα υπόψη μετά τους πρώτους 8-10 παίκτες. Ο Γιάννης από τη δεύτερη χρονιά του και μετά έδειξε πως είναι κάτι ξεχωριστό.

Κάποιοι παίκτες είναι εύκολο να διαγνώσεις πως θα γίνουν σπουδαίοι, όπως ο Λεμπρόν, ο Καρμέλο και ο Κόμπι. Όμως ο Γιάννης είναι διαφορετική περίπτωση και πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Είναι ένα πανέξυπνο παιδί, που δουλεύει πολύ σκληρά και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες στο ΝΒΑ».