Έντι Τζόνσον

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ και του Ολυμπιακού Έντι Τζόνσον τα έσυρε στο NCAA και έριξε  «μπηχτές» για την ιστορική απόφαση του να μπορούν πλέον οι παίκτες του να βγάζουν κάποια χρήματα  μέσω συμφωνιών με εταιρείες Το NCAA έβαλε για πρώτη φορά στην άκρη τις αγκυλώσεις, τον συντηρητισμό και να τον αναχρονισμό του και πήρε...

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ και του Ολυμπιακού Έντι Τζόνσον τα έσυρε στο NCAA και έριξε  «μπηχτές» για την ιστορική απόφαση του να μπορούν πλέον οι παίκτες του να βγάζουν κάποια χρήματα  μέσω συμφωνιών με εταιρείες

Το NCAA έβαλε για πρώτη φορά στην άκρη τις αγκυλώσεις, τον συντηρητισμό και να τον αναχρονισμό του και πήρε μια ιστορική απόφαση, αλλά κάποιοι όπως Έντι Τζόνσον δεν το είδαν με καλό μάτι αυτό.

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ και του Ολυμπιακού Έντι Τζόνσον έριξε  «μπηχτές» για την απόφαση σταθμό του NCAA.

Το NCAA αποφάσισε ότι πλέον οι παίκτες μπορούν να έχουν έσοδα από… δραστηριότητες… προώθησής τους. Πλέον θα τους επιτρέπεται να έχουν έσοδα από χώρους όπως τα social media, αλλά και από κάποιες εμπορικές συμφωνίες με εταιρίες.

Αυτό ήταν πραγματικά μια απόφαση σταθμός για το NCAA που στο θέμα των χρημάτων των παικτών ήταν αμετακίνητο.

Ο Έντι Τζόνσον, όμως, όχι μόνο δεν επικρότησε την απόφαση αυτή, αλλά «έκραξε» το NCAA για την στάση του.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού θεώρησε ότι όλα αυτά έγιναν πολύ αργά και έριξε την «μπηχτή» του, γράφοντας στο twitter: «Πολύ αργά εκτός και αν πάτε πίσω 30 χρόνια και αποζημιώσετε παίκτες που τιμωρήθηκαν και έχασαν υποτροφίες επειδή κάποιος τους αγόρασε ένα παντελόνι γιατί δεν είχαν τίποτα. Ξέρετε γιατί; Επειδή εσείς είπατε πως δεν μπορούν να έχουν δουλειά».

Ο βετεράνος παίκτης είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Ήταν στο Νο 29 του ντραφτ του 1981. Επιλέχθηκε από τους Κάνσας Σίτι, που μετά το 1985 έγιναν Σακραμέντο Κινγκς.  Έπαιξε στις δυο ομάδες από το 1981 έως το 1987.

Στη συνέχεια πέρασε από τους Φίνιξ Σανς (1987–1990)μ τους Σιάτλ ΣούπερΣόνικς (1990–1993) και τους Σάρλοτ Χόρνετς (1993–1994). Την σεζόν 1994-95 πέρασε τον Ατλαντικό και ήρθε στον Ολυμπιακό. Την επόμενη χρονιά ξαναγύρισε στο ΝΒΑ και έπαιξε σε Ιντιάνα Πέισερς (1995–1997) και Χιούστον Ρόκετς (1997–1999).