×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κούκοτς: «Ο Τζόρνταν δεν μπορούσε να καταλάβει, γιατί δεν μπορούσαν να τον φτάσουν»


    Στέφανος Σύριγγας

Κούκοτς: «Ο Τζόρνταν δεν μπορούσε να καταλάβει, γιατί δεν μπορούσαν να τον φτάσουν»


Ο Τόνι Κούκοτς σκιαγράφησε το προφίλ του άλλοτε συμπαίκτη του στους Σικάγο Μπουλς, του μυθικού Μάικλ Τζόρνταν και μίλησε για τον MJ ως άνθρωπο και ως συμπαίκτη και έσταξε μέλι για τον μύθο του ΝΒΑ.

Ο Κούκοτς έκανε αναφορά και σε δυο άλλους συμπαίκτες του στους «ταύρους», τους Στιβ Κερ και Σκότι Πίπεν και είπε και γι’ αυτούς καλά λόγια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κροάτης φόργουοντ:

Για τον Μάικλ Τζόρνταν: «Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν το αφεντικό στους Μπουλς. Με ρωτούν συχνά πώς είναι ο Μάικλ Τζόρνταν. Ως άνθρωπος, ήταν εξαιρετικός. Απέναντί μου πάντα ήταν σωστός. Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν μέσα σε μια ομάδα, ειδικά όταν έρχεται ένας νέος παίκτης. Ποτέ, όμως, δεν ζητούσε από τους άλλους να κάνουν κάτι που δεν θα έκανε ο ίδιος. Ήταν ένας ξεχωριστός αθλητής. Βέβαια, ήταν δύσκολο να καταλάβει ο ίδιος γιατί οι άλλοι δεν μπορούσαν να τον φτάσουν. Ήταν ξεχωριστός, ως ηγέτης και αξίζει τα έξι πρωταθλήματα που έχει».

Για τον Σκότι Πίπεν: «Για πάντα θα λέω πως ο Σκότι Πίπεν με βοήθησε πιο πολύ από όλους τους συμπαίκτες μου στο Σικάγο. Είναι καλός άνθρωπος, δεν είναι εγωιστής. Ήταν ανεκτικός απέναντι στις αποφάσεις της διοίκησης. Εμένα με έφεραν στην ομάδα ως παίκτη του Τζέρι Κράουζε. Έγιναν κάποιες δηλώσεις στις εφημερίδες για να δημιουργηθεί θόρυβος. Όμως, ποτέ δεν ένιωσα πως είχε κάτι εναντίον μου».

Για τον Στιβ Κερ: «Είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου. Έφτασε το μάξιμουμ τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Είχε μια πρόταση από τον Φιλ Τζάκσον να γίνει προπονητής των Νικς. Όμως, ήξερε γιατί έμενε πίσω. Μετά διάλεξε τους Ουόριορς, βλέποντας την προοπτική τους. Πίστεψε πως θα τα καταφέρει μαζί τους. Παράλληλα, πέρασε 20-30 χρόνια δίπλα στους κορυφαίους, τον Φιλ Τζάκσον και τον Γκρεγκ Πόποβιτς».


Τελευταία Νέα