Ό,τι συμβαίνει στο Λας Βέγκας, μένει στο Λας Βέγκας. Το κλισέ το έχετε ακούσει ξανά. Είναι σίγουρο. Αυτή τη φορά, η πόλη της… αμαρτίας μπαίνει στη ζωή του NBA για να σώσει ό, τι σώζεται!

Η σεζόν έχει μπει στον… πάγο. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί. Αυτό το καθορίζει ο COVID-19.

Τα πρώτα δείγματα στις ΗΠΑ μοιάζουν ανησυχητικά. Ωστόσο, στο NBA δεν μπορούν να μην βάζουν κάθε σενάριο στο τραπέζι. Μία ιδέα για κάθε πιθανή εξέλιξη.

Και αυτή που κερδίζει τους περισσότερους… πόντους εμπλέκει και το Βέγκας.

Τι θα γίνει εκεί; Με δεδομένο ότι το φετινό Summer League μάλλον θα πάρει αναβολή, το NBA θέλησε να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της πόλης.

Και να κάνει ένα τελικό τουρνουά, αλλά και τους τελικούς της φετινής στο φαντασμαγορικό Λας Βέγκας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καντέρ κατά Ερντογάν: «Ο κόσμος πεθαίνει στους δρόμους – Κάνε κάτι παρανοϊκέ δικτάτορα»

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι τι θα συμβεί με το υπόλοιπο της κανονικής περιόδου και πως θα μπουν οι ομάδες στα πλέι οφ.

Αλλά το πρώιμο πλάνο περιλαμβάνει έναν πρώτο γύρο πλέι οφ στις τρεις νίκες, κατόπιν νοκ άουτ παιχνίδια (όπως και στο Sumer League) και τελικούς στις τρεις νίκες!

Το πλάνο μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με τις ημέρες της παύσης του NBA, αλλά η τελική απόφαση μοιάζει να ανήκει στην Ένωση Παικτών. Βέβαια, οι παίκτες είναι αυτοί που θα υποστούν τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.

Κάποιοι μηδαμινή, άλλοι μεγαλύτεροι. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα.

Στόχος του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ είναι να διασώσει ό,τι μπορεί από τη φετινή σεζόν. Και να περιορίσει τη ζημιά του ενός δισεκατομμυρίου που θα υποστεί η Λίγκα.