Ντέρικ Ρόουζ: Τα δάκρυα του στην κάμερα όταν γίνεται ανταλλαγή (video)

Όταν ο Ντέρικ Ρόουζ έκλαψε. Πιθανότατα δεν ήταν η πρώτη φορά. Λογικά ούτε και η τελευταία.

Όταν ο Ντέρικ Ρόουζ έκλαψε. Πιθανότατα δεν ήταν η πρώτη φορά. Λογικά ούτε και η τελευταία.

Ήταν 22 Ιουνίου του 2016. Ο Ρόουζ θα μάθαινε πως έπρεπε να αφήσει το Σικάγο για τη Νέα Υόρκη. Με τον πιο βίαιο τρόπο.

Μέσα μιας τηλεφωνικής σύνδεσης. Και σε διάστημα λίγων λεπτών από τη στιγμή που έλαβε την… προειδοποίηση.

Η στιγμή είναι σκληρή. Ακόμη και για έναν άνθρωπο που κερδίζει εκατομμύρια δολάρια.

Καταγράφηκε στην κάμερα, αφού εκείνες τις ημέρες ένα τηλεοπτικό συνεργείο ήταν στο σπίτι του Ρόουζ για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, με τίτλο «Pooh». Παρμένο από τον ήρωα των καρτούν, τον Winnie the Pooh, όπως λάτρευε να τον ονομάζει η γιαγιά του.

Η ωμή πραγματικότητα της ανόδου και της πτώσης του νεότερου σε ηλικία MVP του πρωταθλήματος, ο οποίος υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό και δεν επέστρεψε ο ίδιος.

Αυτή η σκηνή είναι το highlight του ντοκιμαντέρ. Ο σκληρός κόσμος του NBA. Όπου μία ανταλλαγή μπορεί να συμβεί έτσι ξαφνικά. Και κανείς δεν ενδιαφέρεται πως επηρεάζει τη ζωή των αθλητών.

Ο 28χρονος τότε αθλητής και ένα από τα μεγαλύτερα «τι θα γινόταν αν…» στον κόσμο του επαγγελματικού μπάσκετ, φεύγει δύο φορές από τον καναπέ, στον οποίο βρίσκεται και μιλάει.

Την πρώτη φορά έρχεται η προειδοποίηση. Πως το Σικάγο και η Νέα Υόρκη βρίσκονται σε επαφές. Το δεύτερο τηλεφώνημα επιβεβαιώνει την ανταλλαγή. Ο Ρόουζ είναι πια ένας Νίκερμπάκερ.

Συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον πρωταθλητή του NBA με τους Σικάγο Μπουλς, Μπι Τζέι Άρμστρονγκ, ατζέντη του Ρόουζ, αλλά και συνπαραγωγό του «Pooh».

Ο Ρόουζ κλαίει. Δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Στην άλλη πλευρά της γραμμής, ο Άρμστρονγκ προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Να του εξηγήσει τι πρέπει να γίνει, γιατί όταν η είδηση κυκλοφορήσει θα είναι… τεράστια νέα. Και πως θα πάει να παίξει στη Μέκκα του μπάσκετ, τη Νέα Υόρκη.

Όταν ο Ρόουζ επιστρέφει στη θέση του είναι άλλος άνθρωπος. Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ έχει δει τι έχει συμβεί. Και αρχίζει να τον ρωτάει τι ακριβώς αισθάνεται.

Η κατάσταση του Ντέρικ Ρόουζ είναι πρωτόγνωρη. Κλαίει. Η… σπασμένη φωνή του ψελλίζει ορισμένες λεπτομέρειες. Τις βασικές. Μέχρι εκεί μπορεί. Δηλώνει εκνευρισμένος από το περιστατικό. Και δεν μπορεί να το πιστέψει!

«Όλα γ@μ@θ@κ@ν. Έτσι γίνεται σε αυτή τη δουλειά. Και στη ζωή μου. Πάντα θα υπάρχουν τέτοιες ανατροπές….», ήταν τα λόγια του.