Λίγες ώρες πριν μπει επίσημα στο Hall of Fame

Τη στιγμή που μπήκε στο πάνθεο του παγκόσμιου μπάσκετ, εισερχόμενος από την κεντρική πόρτα στο Hall of Fame, ο Ντίνο Ράτζα θυμήθηκε τον αδελφικό του φίλο, Ντράζεν Πέτροβιτς. 

O «Ντίνος», λίγες ώρες πριν περάσει και επίσημα αυτό το ύψιστο μπασκετικό κατώφλι είναι με συγκίνηση: «Με τον Ντράζεν ήμασταν πολύ καλοί φίλοι. Συνήθιζε να παίρνει τηλέφωνο στη μέση της νύχτας για να μιλήσουμε για πόλο, ποδόσφαιρο, χάντμπολ… Θα μιλούσαμε για τουλάχιστον μία ώρα κάθε φορά».

Για να συμπληρώσει: «Εύχομαι να ζούσε και να ήταν εδώ δίπλα μου. Ήταν ένας εκπληκτικός τύπος και ένας μεγάλος φίλος μου. Ήταν μια τεράστια απώλεια για μένα προσωπικά, αλλά και για τη χώρα».

Ο Ράτζα δεν ξέχασε και τους άλλους παίκτες από την Ευρώπη που στάθηκαν πρωτοπόροι έτσι ώστε να ανοίξει η πόρτα του ΝΒΑ. «Είμαι περήφανος για την γενιά μου. Ήμασταν οι πρωτοπόροι του ΝΒΑ. Πριν από εμάς κανείς δεν ήξερε για τους Ευρωπαίους παίκτες. Κανείς δεν ήταν αρκετά γενναίος για να υπογράψει ένα συμβόλαιο μαζί μας. Όταν ο Ντράζεν, ο Τόνι, ο Βλάντε, εγώ και μετά ο Σαμπόνις ήρθαμε, άνοιξε η πόρτα για να κάνουν το ταξίδι στο ΝΒΑ όλο και περισσότεροι παίκτες».