×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ο Αντετοκούνμπο κρατούσε σημειώσεις από τον Κόμπι!!!


    Μιχάλης Γκιουλένογλου

Ο Αντετοκούνμπο κρατούσε σημειώσεις από τον Κόμπι!!!


Ο πιο καλός ο μαθητής, είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Το… μάθημα, στο οποίο διακρίνεται είναι το μπάσκετμπολ. Δεν χρειάστηκε δα να κάνει και… σκονάκι. Το έχει και με το παραπάνω.

Και το έχει… σπουδάσει στο πλευρό των κορυφαίων. Το αποδεικνύουν και οι σημειώσεις του!

Αλήθεια!

Ο Κόμπι Μπράιντ δεν κρατήθηκε. Σε μία μακρά διαδικασία ερωτοαπαντήσεων με την ιστοσελίδα Athletic, ο πέντε φορές πρωταθλητής του NBA, κλήθηκε να αποκριθεί και σε μία απορία αναφορικά με τον υποψήφιο MVP, Γιάννη Αντετοκούνμπο!

«Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και η συγκέντρωση και η επιμονή του σας θυμίζει τον εαυτό σας;», ήταν η ερώτηση.

Η απάντηση δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι.

Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Giannis.

Μόνο που αυτά που ξεστόμισε, με αφορμή την κοινή προπόνησή τους το καλοκαίρι, έχουν τη δική τους σημασία.

«Ο Γιάννης ήρθε  να προπονηθεί μαζί μου το καλοκαίρι μιάμισι ώρα νωρίτερα. Μιλήσαμε για περίπου 20 λεπτά, προτού ξεκινήσουμε και ξαφνικά βγάζει ένα σημειωματάριο. Και αρχίζει να γράφει πράγματα! «Τι λες για την κίνηση των ποδιών εδώ; Γι’ αυτήν την κάλυψη;». Και αρχίζει να καταγράφει», εξήγησε ο Κόμπι.

Και συνέχισε. Δώστε σημασία στην τελευταία ατάκα του:  «Μετά την προπόνηση τα ίδια. Κάθεται κάτω και μιλούσαμε για μία ώρα. Μιλήσαμε για αμυντική κάλυψη, για ματσαρίσματα μέσα στο παιχνίδι που του δημιουργούσαν πρόβλημα. Απλά καθόταν εκεί, με άκουγε και κρατούσε σημειώσεις. Και τις μελέτησε. Τις μελέτησε τόσο σοβαρά που δεν μου κάνει καμία έκπληξη  η εξέλιξή του. Διαθέτει την νοοτροπία να θέλει να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο στην αρχή».

Ο Κόμπι χρησιμοποιήσει την έκφραση «He’s just scratching the surface». Η κυριολεκτική μετάφρασή της αφορά το… ξύσιμο που έχει γδάρει μόνο την επιφάνεια. Τα καλύτερα έρχονται. Και θα είναι ένα απίστευτο θέαμα.

Είναι δεδομένο πως ο Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει στο έπακρο να εφαρμόσει την περίφημη «νοοτροπία του Κόμπι» τη φετινή σεζόν. Το αποδεικνύουν τα στατιστικά του, η πορεία των Μιλγουόκι Μπακς και φυσικά εκείνο το αγαλματάκι που ετοιμάζεται να πάρει στα χέρια του.

Ας μη γελιόμαστε, αν ο «Κούνμπο» καταφέρει να μείνει στην κορυφή του NBA (μαζί με τους Μπακς) θα είναι απίθανο να χάσει το βραβείο του MVP.

Εκείνες οι σημειώσεις έπιασαν τόπο…


Τελευταία Νέα