Την προτίμηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Ολυμπιακό λόγω του Τζιοβάνι αποκάλυψε ο Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας, συγγραφέας του βιβλίου για την ζωή του Greek Freak.

Το βιβλίο για τη ζωή του Αντετοκούνμπο παρουσιάζεται στην Ισπανία αυτές τις μέρες. Μάλιστα την Παρασκευή (14/5) θα παρουσιαστεί και στη Μάλαγα με τον Φώτη Κατσικάρη να βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό και το περιεχόμενο για το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, με τον Πουέρτας να αποκαλύπτει τη λατρεία του Γιάννη για τον Τζιοβάνι που τον ώθησε στη συμπάθεια προς τον Ολυμπιακό. Μάλιστα αναφέρεται ότι το έτερο ίνδαλμά του ήταν ο Τιερί Ανρί ενώ δεν είχε ιδιαίτερη κάψα όταν ήταν μικρός για το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο. Λόγω Τζιοβάνι όπως προαναφέραμε.

Ας δούμε τι αναφέρεται στο χαρακτηριστικό απόσπασμα.

«Το όνειρό του ήταν να παίξει κάποτε στα καλύτερα ευρωπαϊκά γήπεδα. Και στην αντιπαλότητα της ελληνικής πρωτεύουσας επέλεξε τον Ολυμπιακό αντί για τον Παναθηναϊκό. Ο κύριος λόγος ήταν ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι Σίλβα o οποίος έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 1999 ως το 2005. Ήταν το είδωλο για τον Γιάννη στη νεότητά του μαζί με τον Γάλλο Τιερί Ανρί τον ηγέτη της Άρσεναλ για μια δεκαετία περίπου. Δεν ήταν σύνηθες για προφανείς λόγους αλλά όποτε υπήρχε η δυνατότητα ο Τσαρλς και ο Γιάννης πήγαιναν στο «Γ.Καραϊσκάκης» για να χειροκροτήσουν τον Ολυμπιακό. Πολύ κοντά ήταν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου έπαιζε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αλλά ο Γιάννης δεν έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον»