Ο Ντίνο Ράτζα σε συνέντευξη του είπε πως στο σύγχρονο NBA, o Μάικλ Τζόρνταν θα σημειώνε 50 πόντους σε μία άσχημη βραδιά του.

O Ντίνο Ράτζα είπε στην «Marca», πως τώρα στο NBA με τις χαλαρές άμυνες, ο Τζόρνταν θα σημείωνε στην χειρότερη 50 πόντους. Ενώ θα «έχτιζε» μια ομάδα από το μηδέν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Ντίνο Ράτζα σε συνέντευξη του είπε πως στο σύγχρονο NBA, o Μάικλ Τζόρνταν θα σημείωνε 50 πόντους σε μία άσχημη βραδιά του.

Πιο συγκεκριμένα ο Κροάτης πρώην φόργουορντ/σέντερ μίλησε στην εφημερίδα «Marca» στην Ισπανία για το μπάσκετ και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο τωρινό πρωτάθλημα του NBA.

O πρώην καλαθοσφαιριστής που μπήκε και στο Hall of Fame, σημείωσε αρχικά πως πλέον οι αγώνες στο NBA, είναι σαν να παίζεις All Star Game. Οι παίκτες μπορούν να σκοράρουν πολύ πιο εύκολα, γιατί οι διαιτητές σφυρίζουν φάουλ σε όλες τις επαφές.

Σε αντίθεση με την δεκαετία του 90 που έπαιζε ο ίδιος και το παιχνίδι ήταν πιο σκληρό. Ενώ στην συνέχεια είπε πως έχουν αφήσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού γιατί αρέσει στον κόσμο και είναι πιο εμπορικός. Γι’ αυτό αν έπαιζε τώρα ο Μάικλ Τζόρνταν, ακόμη και σε μία κακή του ημέρα θα πετύχαινε 50 πόντους.

Ο Τζόρνταν για τον Ράτζα είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών επειδή πέτυχε όσα πέτυχε σε εκείνο το επίπεδο. Τέλος είπε πως αν έχτιζε τώρα μία ομάδα από το μηδέν στο NBA, θα έπαιρνε ως πρώτο παίκτη έναν από τους Ντόντσιτς, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ή τον Στεφ Κάρι.

Καθώς αυτό το στυλ παιχνιδιού ευνοεί τους Ευρωπαίους να προσαρμοστούν πιο εύκολα στο NBA.