×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σμαρτ: «Δεν γεννιόμαστε με ρατσισμό, αυτός διδάσκεται»


Μαντώ Καψάλη

Σμαρτ: «Δεν γεννιόμαστε με ρατσισμό, αυτός διδάσκεται»


Ο Μάρκους Σματς φιλοξενήθηκε στο «Players Tribune» και μίλησε για τα περιστατικά που σημάδεψαν τη ζωή του. Ένα από αυτά ήταν η φραστική επίθεση που είχε δεχθεί από μια γυναίκα στη μέση του δρόμου.

Ο Μάρκους Σμαρτ θυμήθηκε ένα περιστατικό στο Garden, όταν φώναξε σε μία γυναίκα να προσέχει, αφού ήταν στην μέση του δρόμου μαζί με τον πεντάχρονο γιο της, λίγο μετά από έναν αγώνα των Νικς με τους Σέλτικς.

«Άντε γαμ@@ου, γαμ@@@νε μαύρε», απάντησε τότε εκείνη η μητέρα  και έγραψε χαρακτηριστικά στο «Players Tribune» ο Αμερικανός γκαρντ:

«Για ένα δευτερόλεπτο δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Το είπε όντως; Ένιωσα ότι δεν είμαι άνθρωπος για εκείνη. Ήμουν απλά μία μορφή διασκέδασης, τίποτα περισσότερο. Δεν έκανα κάτι, έφυγα. Τώρα σκέφτομαι εκείνη την στιγμή και κυρίως εκείνο το παιδάκι.

Είδε έτσι το μίσος μπροστά του, χωρίς λόγο. Δεν γεννιόμαστε με ρατσισμό, αυτός διδάσκεται. Με πληγώνει το γεγονός ότι οι πράξεις και τα λόγια κάποιων ανθρώπων αποτελούν μορφή διδασκαλίας για τον ρατσισμό στις επόμενες γενιές, που πρέπει να αποφασίσουν για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε».

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras