×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τσαρλς Μπάρκλεϊ για την ισότητα: «Χάσαμε το δάσος, το θέμα κατάντησε τσίρκο»


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Τσαρλς Μπάρκλεϊ για την ισότητα: «Χάσαμε το δάσος, το θέμα κατάντησε τσίρκο»


Η Αμερική ζει στα «απόνερα» της υπόθεσης «Τζορτζ Φλόιντ» με την κατάσταση να έχει ξεφύγει κατά πολύ και από κάθε πλευρά.

Αυτό ακριβώς τόνισε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ μέσω συνέντευξης του στο CNBC,  εξηγώντας πως υπάρχει ανάγκη για πράξεις  και ουσία και όχι για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο «Σερ Τσαρλς» εμβάθυνε στο θέμα της κοινωνικής και φυλετικής ανισότητας -το οποίο υφίσταται έντονα στις ΗΠΑ- τονίζοντας πως έχει χαθεί η ουσία: «Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πως έχουμε γίνει τσίρκο. Αντί να μιλάμε για φυλετική ισότητα, δικαιοσύνη και οικονομική δικαιοσύνη, ξοδεύουμε όλο το χρόνο μας για το αν κάποιος γονάτισε ή όχι. Τι συζητήθηκε έξω, τι θα γραφτεί στις φανέλες. Θεωρώ ότι έχουμε χάσει την ουσία».

Και ποια είναι η ουσία κατά τον Μπάρκλεϊ; «Χρειάζεται ανασυγκρότηση των φυλακών, της αστυνομίας, τα δύο πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε. Χρειαζόμαστε τους αστυνομικούς, τους καλούς αστυνομικούς, για να αποβάλλουν τους κακούς αστυνομικούς. Όταν σπαταλάμε χρόνο επικεντρώνοντας σε τι θα γράφεται στη φανέλα, αυτό θα κάνει ζημιά στο σκοπό μας. Η ανησυχία μου είναι πως γινόμαστε τσίρκο αντί να προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Την ώρα που το ΝΒΑ έχει δώσει τη δυνατότητα στους παίκτες να αναγράφουν στις φανέλες τους μηνύματα όπως «Black Lives Matter», «I can’t breathe» και «Ισότητα», ο Μπάρκλεϊ επισήμανε πως τα διαφορετικά μηνύματα μπορούν να μπερδέψουν τον κόσμο.

«Είμαστε σε μια διχασμένη χώρα. Ο αθλητισμός ήταν ένα μέρος όπου ο κόσμος μπορούσε να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Τώρα είναι όλα μπερδεμένα. Θα είναι συναρπαστικό βλέποντας τι συμβαίνει με τους οπαδούς. Οι οπαδοί βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, περνούν την πανδημία. Δεν θέλουν να βλέπουν μια ομάδα πλούσιων να μιλούν για αυτά τα πράγματα όλη την ώρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Οι άνθρωποι έχασαν δουλειές και το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν είναι να ανοίγουν την τηλεόραση για να ακούνε διαφωνίες για πράγματα όλη την ώρα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κόσμος», κατέληξε ο Μπάρκλεϊ.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα