×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τζόρνταν: Σπάνια φανέλα του ίσως πιάσει 400.000 δολάρια σε δημοπρασία


    Μαντώ Καψάλη

Τζόρνταν: Σπάνια φανέλα του ίσως πιάσει 400.000 δολάρια σε δημοπρασία. Ο,τιδήποτε έχει σχέση με τον Μάικλ Τζόρνταν … πουλάει σαν...


Ο,τιδήποτε έχει σχέση με τον Μάικλ Τζόρνταν … πουλάει σαν τρελό. Από την περίοδο που ο «Air» ήταν ο απόλυτος σταρ του ΝΒΑ, αλλά ακόμα και μετά όταν αποσύρθηκε από τα παρκέ, ό,τι αντικείμενο είχε σχέση με εκείνον… πουλούσε σαν τρελό. Και τώρα που ο MJ ήρθε και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με το ντοκιμαντέρ Last Dance που έσπασε ταμεία, τα αντικείμενα που έχουν σχέση με τον θρύλο του ΝΒΑ πωλούνται με τρελά ποσά.

Σε δημοπρασία αναμένεται να βγει μια φανέλα του Τζόρνταν. Όχι όποια κι όποια φανέλα όμως. Πρόκειται για την φανέλα που έδωσαν οι Μπουλς στον MJ το 1984 όταν υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την ομάδα.

Η μυθική και σπάνια εμφάνιση βγαίνει σε δημοπρασία και οι εκτιμητές λένε ότι θα γίνει πανζουρλισμός και μάχη για να τη αποκτήσει κάποιος συλλέκτης. Οσο για την ταμπακιέρα όλοι λένε ότι η φανέλα αναμένεται να πιάσει ακόμα 400.000 δολάρια!

Η φανέλα θα βγει στο σφυρί τον Δεκέμβριο.

«Ο Τζόρνταν είναι ένα φαινόμενο της ποπ κουλτούρας, οπότε ό,τι έχει κάνει έχει πολύ πιο μεγάλη αξία», ανέφερε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Μέχρι τώρα η φανέλα του μυθικού παίκτη που έχει σπάσει τα ταμεία και έφτασε σε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία ήταν εκείνη που είχε φορέσει σε ένα ματς της σεζόν 1996-97. Η εν λόγω εμφάνιση πωλήθηκε σε δημοπρασία 288.000 δολάρια!

Προ καιρού βγήκε σε δημοπρασία ένα ζευγάρι από τα μυθικά παπούτσια του, τα Air Jordan, τα οποία είχαν την υπογραφή του. Τα παπούτσια αυτά πωλήθηκαν 560.000 δολάρια σε δημοπρασία που έγινε τον περασμένο Μάιο.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Τελευταία Νέα