ΝΒΑ: Ο Άνταμ Σίλβερ βλέπει το πλάνο του Ορλάντο να απειλείται από τον κορονοϊό

Ο Άνταμ Σίλβερ έχει στείλει επιστολή στoν Τζόρντι Μπερτομέου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Marca ο Άνταμ Σίλβερ με τη συνεργασία FIBA και τοπικών λιγκων ετοιμάζει ευρωπαϊκο όμιλο στο ΝΒΑ.

Το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο μπάσκετ βρίσκονται πολύ κοντά σε έναν σεισμό που δεν θα έχει προηγούμενο στην ιστορία των αγώνων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της MARCA, το NBA και η FIBA έχουν ήδη αρχίσει να διαπραγματεύονται τη δημιουργία του NBA Europe. Της ευρωπαϊκής περιφέρειας δηλαδή ου του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο ώστε σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Αυτό σημαίνει ότι η Φενέρμπαχτσε θα παίξει με τους Λέικερς; Όχι. Σημαίνει ότι ο έλεγχος της επωνυμίας περνά στο NBA, το οποίο βλέπει την ευρωπαϊκή κατηγορία ως την πέμπτη διοργάνωση μετά το NBA, το WNBA, το Development League και το NBA Africa.

Μάλιστα, αν εξαρτάται από το ΝΒΑ, αυτή η συμφωνία μπορεί να ξεκινήσει ήδη από την επόμενη σεζόν.

Η δυσαρέσκεια που έδειξαν αρκετοί σύλλογοι της Euroleague που οδήγησε στην αποχώρηση του Τζόρντι Μπερτομέου, Διευθύνοντος Συμβούλου της διοργάνωσης, για την επόμενη σεζόν, έχει επιταχύνει τα βήματα για τη δημιουργία αυτού του ΝΒΑ Europe, όπως επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές.

Η σύνεση είναι πλέον το κύριο μέλημα, αφού όλοι θέλουν να κάνουν τα σωστά βήματα και να μην στραβώσουν όπως συνέβη στην ποδοσφαιρική Super League, για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ανταγωνιστικού μπασκετικού έργου εδώ και δεκαετίες.

Ένα έργο που θα υποστηρίζεται από το ΝΒΑ και τη FIBA και θα έχει την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Ο Άνταμ Σίλβερ, κομισσάριος του ΝΒΑ, έχει ήδη στείλει επιστολή στον- ακόμη- CEO της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, εκφράζοντας την πρόθεσή του να διαμορφώσει αυτό το νέο συνέδριο, με τις καλύτερες ομάδες από τη Γηραιά Ήπειρο, που έχουν ήδη αρχίσει να συντάσσουν έξοδο από τον μέγιστο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για δημιουργία ευρωπαϊκής περιφέρειας του ΝΒΑ. Αν και αυτή τη φορά φαίνεται σαν μια ρεαλιστική επιλογή.

Το 2012 ο τότε επίτροπος Ντέιβιντ Στερν είχε ήδη προωθήσει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας περιφέρειας με ευρωπαϊκές ομάδες που θα αντιμετώπιζαν τις ομάδες του ΝΒΑ.

«Υπάρχουν λόγοι να σκεφτόμαστε σοβαρά ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν franchises στην Ευρώπη», παραδέχτηκε τότε ο Στερν που πάντα ονειρευόταν την επέκταση του NBA.

Η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού τμήματος του ΝΒΑ θα ήταν σοβαρό πλήγμα για την Euroleague . Η κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση μπάσκετ αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο άμεσο μέλλον.

Μετά τις συναντήσεις που έγιναν στη Βαρκελώνη και στις οποίες ορισμένες ομάδες.

Οι ίδιες ομάδες που οδηγούν την πορεία στο ΝΒΑ  έδειξαν την πρόθεσή τους να φέρουν τις θέσεις πιο κοντά στη FIBA. Για να τερματίσουν τη σύγκρουση που διατηρούν για χρόνια.

Οι ομάδες εκμεταλλεύτηκαν αυτές τις συναντήσεις στη Βαρκελώνη για να δείξουν την ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση της διοργάνωσης μετά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Η πτώση των εσόδων και ο τρόπος κατανομής τους είναι άλλο ένα από τα προβλήματα μεταξύ των 13 ομάδων που κατέχουν τον διαγωνισμό και που έχει προκαλέσει σχίσμα μεταξύ τους.