Νέα εποχή στο ελληνικό μπάσκετ: Η πίεση στην ΑΕΚ μετά τα «μπαμ» σε ΠΑΟΚ και Άρη
Για να μην μετατραπεί σε «κομπάρσο» της νέας εποχής, η Ένωση οφείλει να αντιδράσει άμεσα.
Σε μια κομβική καμπή βρίσκεται η μπασκετική ΑΕΚ, η οποία καλείται να διαχειριστεί την έμμεση αλλά έντονη πίεση που δημιουργείται από τη ριζική αλλαγή του σκηνικού στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο «μεγάλοι» της συμπρωτεύουσας αλλάζουν σελίδα, αποκτώντας τεράστια οικονομική ισχύ, γεγονός που αναβαθμίζει κατακόρυφα την ανταγωνιστικότητα στη Stoiximan Basket League.
Από τη μία πλευρά, η είσοδος του δισεκατομμυριούχου Τέλη Μυστακίδη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου (~61%) φέρνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σημαντικές επενδύσεις τόσο στο ρόστερ όσο και στις εγκαταστάσεις. Από την άλλη, η παρουσία του Ρίτσαρντ Σιάο στον Άρη, μέσω του fund J17 Capital, συνοδεύεται από εξαιρετικά φιλόδοξα πλάνα και διασυνδέσεις με τον κόσμο του NBA.
Αυτή η νέα οικονομική δυναμική επιτρέπει στις ομάδες της Θεσσαλονίκης να θέσουν υψηλότερους στόχους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (EuroCup/EuroLeague) και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τις κορυφαίες θέσεις του εγχώριου πρωταθλήματος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΕΚ, έχοντας μια πιο σταθερή αλλά λιγότερο «φανταχτερή» ιδιοκτησία, αντιμετωπίζει τον ορατό κίνδυνο να μείνει πίσω στην κούρσα για την 3η και 4η θέση.
Για να μην μετατραπεί σε «κομπάρσο» της νέας εποχής, η Ένωση οφείλει να αντιδράσει άμεσα. Η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» πρέπει να απαντήσει με έξυπνες και στοχευμένες κινήσεις, να διατηρήσει τη σταθερότητά της και ενδεχομένως να αναζητήσει νέες στρατηγικές συνεργασίες. Η πίεση που δέχεται η ΑΕΚ είναι δεδομένη, ωστόσο αποτελεί ταυτόχρονα και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια μεγάλη αγωνιστική και διοικητική υπέρβαση.
Άρης: Προχωρημένες επαφές με τον Χαραλαμπόπουλο
Ολυμπιακός: Περίπατος στην έδρα της ΑΕΚ και τώρα τελικοί με Παναθηναϊκό
