Νέες δράσεις του «Ζήσε Αθλητικά» με… τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία


Κώστας Παπαδόπουλος

Νέες δράσεις του «Ζήσε Αθλητικά» με… τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία


Από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου ξεκίνησε την Τρίτη 9 Ιουνίου η επόμενη φάση δράσεων του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά».

Προσαρμοσμένο στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!

Την έναρξη αυτής της νέας πρωτοβουλίας, που αφορά σε συζητήσεις Ολυμπιονικών με μαθητές δημοτικών σχολείων διάρκειας μίας διδακτικής ώρας πραγματοποίησε μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ και πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών).

Τα 140 παιδιά, που παρευρίσκονταν σήμερα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από προτζέκτορα σε κάθε αίθουσα των τάξεων τους, να συζητήσουν για τα σωματικά και πνευματικά οφέλη της άθλησης, για την πειθαρχία και την σκληρή προσπάθεια που απαιτεί ο πρωταθλητισμός, καθώς και για την σημασία και τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την πρωτόγνωρη εμπειρία που βίωσαν, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και έθεσαν δεκάδες ερωτήματα στον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, κυρίως για τις δυνατότητες άθλησης και τους περιορισμούς της εν μέσω κορονοϊού.

Η διευθύντρια, Δέσποινα Τσιλπιρίδου, ανανέωσε το ραντεβού του 11ου Δημοτικού Χαϊδαρίου με το «Ζήσε Αθλητικά» για την προσεχή Παρασκευή, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αντίστοιχη τηλεσυζήτηση και οι υπόλοιποι μαθητές που είχαν μείνει σπίτι τους, αφού το σχολείο της λειτουργεί σε δύο βάρδιες.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει στο να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ/videos), αλλά και των λογαριασμών του στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/

 

 

 


Sportime Extras