×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ντροπή! 126-13 σε παιδικό- Ξέσπασμα Οικονόμου


    Νίκος Μπουρλάκης

Ντροπή! 126-13 σε παιδικό- Ξέσπασμα Οικονόμου


Απίστευτα πράγματα… Και ντροπή ταυτόχρονα σε όσους παίζουν με παιδικές ψυχές και κατευθύνουν εντελώς λανθασμένα μικρούς αθλητές. Ο Νίκος Οικονόμου, που έκανε μεγάλη καριέρα ως αθλητής ενώ πλέον είναι προπονητής στον Ερμή Σχηματαρίου, έθιξε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Που πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Γιατί αφορά τα παιδιά μας. Το μέλλον τους και τη νοοτροπία που πρέπει να χτίσουν αποφεύγοντας λανθασμένα μονοπάτια.

Τι ακριβώς έγινε; Ο Νίκος Οικονόμου παρακολούθησε τον αγώνα Παίδων του Ερμή με άλλη ομάδα. Που έληξε με νίκη του αντιπάλου με  126-13. Ο Οικονόμου θίγει την συμπεριφορά προπονητών που πίεζαν επί… σαράντα λεπτά τον αδύναμο αντίπαλο. Των γονιών που το… γιόρταζαν… Και γενικά ζητήματα που πρέπει να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ από τα ελληνικά γήπεδα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο Sportime έχουμε θίξει ΠΟΛΛΑΚΙΣ με άρθρα και παρεμβάσεις τα κακώς κείμενα στις μικρές ηλικίες. Ας δούμε όμως τι είπε πρώτα ο 46χρονος προπονητής.

Αυτά είπε ο Νίκος Οικονόμου 

«Είμαστε μια καινούργια ακαδημία μπάσκετ, στο Σχηματάρι. Έχουμε πάρα πολλά παιδιά και αυτό είναι κάτι ενθαρρυντικό. Δεν είναι όλα παίδες, αλλά υπάρχουν και παμπαίδες, αν δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή δεν θα κατεβαίναμε σε αγωνιστικό τμήμα ακόμα. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που είναι καλύτερες στα τμήματα των ακαδημιών, αλλά είναι απίστευτο να βλέπω παιδιά να πιέζουν 40 λεπτά σ’ ένα παιχνίδι που παίζουν ακόμη και με μικρότερες ηλικίες και να κερδίζουν με σκορ όπως πρόσφατα αντίπαλος που επικράτησε των παίδων του Ερμή Σχηματαρίου, της δικής μας ομάδας με 126-13! Είναι ντροπή! Και μάλιστα να πανηγυρίζετε αυτό από τους προπονητές και τους γονείς της νικήτριας ομάδας!

Ένα έχω να πω: Είμαι περήφανος για τα δικά μας παιδιά και την προσπάθεια που έκαναν. Θα μπορούσαμε να μην κατέβουμε επειδή έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και να χάσουμε με 20-0, αλλά εγώ ζήτησα ως υπεύθυνος των ακαδημιών του Ερμή Σχηματαρίου να παίξουμε το παιχνίδι. Όπως έχω μάθει εγώ το μπάσκετ, υπάρχει η νίκη, υπάρχει η ήττα, αλλά πάνω απ’ όλα υπάρχει ο σεβασμός στον αντίπαλο και ειδικά όταν μιλάμε για παιδιά.

Εχω παρακολουθήσει προγράμματα ακαδημιών σε Ισπανία ,Ιταλία ,Ρωσία ..έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κ τον τρόπο λειτουργίας τεράστιων συλλόγων όπως η Μπαρτσελόνα και ξέρετε κάτι;;;

Δεν επιτρέπεται εκεί να κερδίζεις πάνω από 20 πόντους..

Κάποιοι μαθαίνουν το μπάσκετ στα παιδιά με τον πιο αντιπαιδαγωγικό τρόπο και για μένα είναι ντροπή. Κανονικά σε τέτοιους ανθρώπους θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα του μπάσκετ

Τι επιτυγχάνεις, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και κερδίζοντας με 126-13 ένα παιχνίδι παίδων. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να ισοπεδώνεις παιδιά 13-14 ετών που έρχονται στο μπάσκετ για να το αγαπήσουν και να περάσουν καλά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μπαίνουν στο γήπεδο, πρέπει να τους απαγορευτεί η είσοδος».

Το Sportime είχε κάνει παρεμβάσεις

Το Sportime με πολλά παρεμβατικά άρθρα έχει προσπαθήσει να σταματήσει όλη αυτή την αρρωστημένη νοοτροπία που περνούν σε παιδιά μικρών ηλικιών.

Οπως με γονείς που απομάκρυναν προπονητή επειδή δεν… έβαζε τα παιδιά τους όπως ήθελαν.

Όπως με τα παραμάγαζα που έχουν στηθεί γύρω από τους μικρούς με τα διάφορα… αρπακτικά που τάζουν τρομερά πράγματα.

Όπως όταν ζητήσαμε να αλλάξει επιτέλους αυτή η αρρωστημένη κατάσταση. Με έργα όχι με λόγια.

Όπως όταν γράψαμε για την απαράδεκτη κατάσταση στις μικρές Εθνικές. Μόνο εμείς.

Και βέβαια όταν είχαμε γράφει για το πόσο απαράδεκτο είναι να δημοσιεύονται τα σκορ σε αγώνες μικρών ηλικιών. Πάλι μόνο εμείς.

Μπορείτε εδώ να δείτε το post του Ερμή Σχηματαρίου και την δήλωση του Νίκου Οικονόμου

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram