ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΕΣΑΚΕ η υπόθεση του Ηρακλή και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού

Η κατάσταση στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ήταν παράξενη για τον πρόεδρο, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, ο οποίος εμφανώς αμήχανος ψέλλιζε για το καταστατικό στα όσα του έλεγαν οι Γιώργος Καλαϊτζής και Νίκος Λεπενιώτης
Ο ΕΣΑΚΕ η υπόθεση του Ηρακλή και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού

Δεν ήταν μόνο τα θέματα με τις 12 ομάδες στην Basket League αλλά και τις συνδιοργανώσεις με την ΕΟΚ που απασχόλησαν το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (15/2).

Για την ακρίβεια έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ με τον πρόεδρο, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να αδυνατεί να απαντήσει στoυς εκπροσώπους των ομάδων, ειδικά για το θέμα της επιστροφής των τριών βαθμών στον Ηρακλή.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Οι ομάδες δεν επιτέθηκαν στον Ηρακλή, αλλά ζήτησαν διευκρινίσεις για το πως είναι δυνατό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο πρωτάθλημα κι ενώ έχουμε φτάσει στα μέσα Φεβρουαρίου. Μάλιστα ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα ο Γιώργος Καλαϊτζής από τον Παναθηναϊκό και ο Νίκος Λεπενιώτης από τον Ολυμπιακό.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το καλοκαίρι ο φάκελος του Ηρακλή πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή του ΕΣΑΚΕ κι έφτασε στην ΕΕΑ. Εκεί απορρίφθηκε με αποτέλεσμα να επιβληθεί ποινή από τον Αθλητικό Δικαστή. Η προσφυγή του Ηρακλή στο ΑΣΕΑΔ έφερε αποτέλεσμα.

Προσέξτε τι ακριβώς έγινε: «Εμείς στην αρχή είπαμε ναι, αλλά μετά η ΕΕΑ μας είπε όχι αλλά στη συνέχεια το ΑΣΕΑΔ είπε ναι». Προφανώς και σας θυμίζει τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιο. Περίπου τα ίδια είχε πει κι εκείνος.

Ο Γιώργος Καλαϊτζής αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν σε ένα σοβαρό πρωτάθλημα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Ο Νίκος Λεπενιώτης από την πλευρά του, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του πλαισίου. Και οι δύο είχαν δίκιο, φυσικά.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος απάντησε στον Λεπενιώτη ότι «το καταστατικό έχει αλλάξει από το 2018» αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς είπε. Και τι σχέση είχε αυτό με την πρόταση του παράγοντα του Ολυμπιακού.

Άλλωστε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση από τη στιγμή κατά την οποία έπρεπε να ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα από τη φορολογία του στοιχήματος, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν ότι ο Γαλατσόπουλος είχε επανεκλεγεί με «σημαία» τις 600 χιλιάδες για κάθε ομάδα από τη φορολογία του στοιχήματος. Και πλέον οι εναντίον του φωνές έχουν πυκνώσει, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία δεν έχει πετύχει κάποιο στόχο στη διάρκεια της θητείας του.

Η πανδημία ή η διετής απουσία του Ολυμπιακού είναι προβλήματα που κανείς δε μπορεί να αγνοήσει. Όμως δε μπορεί να αγνοήσει και το ότι ο Γαλατσόπουλος στη διάρκεια της θητείας του δεν έδωσε στο πρωτάθλημα την ώθηση που έπρεπε. Αντιθέτως, ακόμα και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, το έχει ουραγό η ΕΡΤ κάτι που φανερώνει την αποτυχία του.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο ΕΣΑΚΕ η υπόθεση του Ηρακλή και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College