Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης (16/10 στις 19:30) την Telekom Baskets Bonn από τη Γερμανία, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League και αυτό ειδικά το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία και από ιστορικής πλευράς. Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο υπ’ αριθμόν 400 ευρωπαϊκός αγώνας του ΠΑΟΚ, σε μία τεράστια διαδρομή,...

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης (16/10 στις 19:30) την Telekom Baskets Bonn από τη Γερμανία, σε αγώνα για την 2η αγωνιστική του Basketball Champions League και αυτό ειδικά το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία και από ιστορικής πλευράς.

Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο υπ’ αριθμόν 400 ευρωπαϊκός αγώνας του ΠΑΟΚ, σε μία τεράστια διαδρομή, η οποία ξεκίνησε το 1959 και φτάνει μέχρι και σήμερα. Στον πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό του αγώνα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών οι «ασπρόμαυροι» αντιμετώπισαν την πρωταθλήτρια Ρουμανίας CCA Βουκουρεστίου στο ανοικτό γήπεδο της ΧΑΝΘ.

Σε αυτά τα 399 παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε 120 διαφορετικές ομάδες, από 29 χώρες με συνολικό απολογισμό 220 νίκες και 179 ήττες. Κορυφαίες επιτυχίες είναι οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι , το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1991 στη Γενεύη και το Κύπελλο Κόρατς του 1994 στην Τεργέστη.

Με αφορμή την συμπλήρωση 400 ευρωπαϊκών αγώνων, στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Telekom Baskets Bonn, θα πραγματοποιηθεί και μία μικρή εκδήλωση, πρωτίστως για να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτούς που πριν από 59 χρόνια έκαναν την αρχή αυτής της σπουδαίας ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, σαν σήμερα πριν από 5 χρόνια ο Ντι Τζέι Κούπερ έκανε ιδανικό ντεμπούτο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με ένα εντυπωσιακό buzzer beater.