Με την κατάκτηση του Super Cup στην Ρόδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε μια κατηγορία μόνος του στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Είναι ο μόνος προπονητής του Ολυμπιακού που έχει κατακτήσει πέντε διαφορετικά τρόπαια! Ο Μπαρτζώκας πλέον γράφει ξεχωριστή ιστορία στον Πειραιά

Με την κατάκτηση του Super Cup στην Ρόδο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε μια κατηγορία μόνος του στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Αν μετρήσετε τα τρόπαια τότε θα καταλάβετε ότι ο Μπαρτζώκας έχει στο παλμαρέ του μια Euroleague (2013), ένα Διηπειρωτικό (2013), ένα Πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο κι ένα Super Cup (όλα μέσα στο 2022) με τον Ολυμπιακό.

Κανείς άλλος προπονητής στην ιστορία των «ερυθρολεύκων» δεν το είχε καταφέρει αυτό, να κατακτήσει δηλαδή τρόπαιο με την ομάδα σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις. Παράλληλα, ο Μπαρτζώκας είναι ο προπονητής που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο σερί νικών σε βάρος του Παναθηναϊκού, με το 8-0 που «τρέχει» ήδη.

Προφανώς και με την επιστροφή του πολύπειρου κόουτς διορθώθηκε η μεγάλη αδικία που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2014, όταν «πλήρωσε» την ήττα από τον (μισό) Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας. Τότε είχαν συμβεί θλιβερές καταστάσεις στο parking του ΣΕΦ και ο Μπαρτζώκας είχε πάρει την απόφαση να παραιτηθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι η αξιοπρέπεια και οι αρχές βρίσκονται πάνω απ’ όλα!

Στις 12 Ιανουαρίου του 2020 αποκαταστάθηκε η ιστορία. Ο Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό που του άνοιξε την αγκαλιά και με τον τρόπο αυτό προφανώς και «απολογήθηκαν» οι υπαίτιοι εκείνης της θλιβερής βραδιάς.

Παράλληλα όμως και ο ίδιος είναι περισσότερο ώριμος και πολύ πιο «ψυχρός» συγκριτικά με τα πρώτα του χρόνια στον Ολυμπιακό. Τότε, τις περισσότερες φορές το συναίσθημα προσπερνούσε τη λογική και το ρεαλισμό.

Πλέον, παρότι δεν αποφεύγει τις γνωστές του αντιδράσεις (δε θα αλλάξει κιόλας) αντιμετωπίζει τα πράγματα με «τετράγωνη λογική» και περισσότερο ρεαλισμό. Είναι παντοδύναμος στον Ολυμπιακό κι αυτό το πέτυχε με τη δουλειά του και τις ικανότητές του, εξασφαλίζοντας την μετά- Σπανούλη εποχή με έναν κορμό παικτών που διατηρούν αναλλοίωτη την ποιότητα της ομάδας.

Οι τίτλοι, η επιστροφή σε φάιναλ φορ και η γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού είναι καθαρά έργο Μπαρτζώκα.