Η Παρτιζάν ανακοίνωσε τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος πλέον θα συνεργάζεται με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ακολούθησε το δρόμο πολλών παικτών που επέλεξαν να εργαστούν δίπλα στον κορυφαίο. Όπως συνέβαινε με τον Παναθηναϊκό.

Η Παρτιζάν ανακοίνωσε τον Ιωάννη Παπαπέτρου ο οποίος πλέον θα συνεργάζεται με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι.

Και ποιος δε θα ήθελε να συνεργάζεται με τον Ομπράντοβιτς; Ιδού το πρώτο ερώτημα το οποίο φυσικά έχει εύκολη απάντηση. Την οποία τη γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, στα οποία ο Σέρβος κόουτς κυριαρχεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχοντας ήδη εξασφαλίσει την υστεροφημία του.

Ο Παπαπέτρου λοιπόν θα εργαστεί με τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Όποιος επιλέγει αυτό γνωρίζει εκ των προτέρων τα εξής:

Πρώτον, ότι ο απαιτητικός Ομπράντοβιτς θα κάνει τα πάντα ώστε να σε σπρώξει στα όριά σου και να βγάλεις ό,τι καλύτερο έχεις από μέσα σου.

Δεύτερον, ότι αυτό θα γίνει επειδή ξέρει τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει κάθε παίκτης και θα πάρει όσα πρέπει. Με τον τρόπο αυτό ούτε θα εκθέσει τον παίκτη με τις αδυναμίες του (ουδείς τέλειος) ούτε θα ζημιώσει την ομάδα.

Τρίτον, ότι θα έχεις πάντα πλάι σου ένα σπουδαίο προπονητή, ένα καλό φίλο, μια τεράστια προσωπικότητα που έχει τον τρόπο να διαμορφώσει το ιδανικό κλίμα σε μια ομάδα και να εξασφαλίσει την ομαλότητα μέσα στη σεζόν.

Δείτε, μόνο, από τη στιγμή που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στην Παρτιζάν πόσα άλλαξαν στην ιστορία του συλλόγου.

Η Euroleague προσπαθούσε να βρει λύσεις ώστε να την επαναφέρει στη διοργάνωση. Βέβαια η αποβολή των Ρώσων ευνόησε αυτή την κατάσταση αλλά η προεργασία υπήρχε.

Η Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς έγινε ελκυστικός προορισμός για παίκτες επιπέδου της Euroleague που δέχθηκαν να πάνε ακόμα και στο Eurocup για να δουλέψουν μαζί του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Εν κατακλείδι, το να δουλέψεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποτελεί ξεχωριστό προνόμιο εδώ και πολλά χρόνια και διατηρείται και στις μέρες μας. Αυτό κάτι δείχνει. Διότι η επιλογή των παικτών όπως και τα γεγονότα αποτελούν αδιάψευστο κριτή.