Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Ματέους Πονίτκα ο οποίος από στιγμή σε στιγμή αναμένεται στην Αθήνα.

Τελείωσε το θέμα του Πολωνού με την Ρέτζιο Εμίλια, σύμφωνα με πληροφορίες να παίρνει 100 χιλιάδες ευρώ και τον παίκτη να κάνει πράξη την επιθυμία του

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Ματέους Πονίτκα ο οποίος από στιγμή σε στιγμή αναμένεται στην Αθήνα.

Ο Πονίτκα θα ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό και θα ενταχθεί άμεσα στην ομάδα. Υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στους «πράσινους» και την Ρέτζιο Εμίλια με την οποία ο παίκτης είχε υπογράψει τρίμηνο συμβόλαιο τον Αύγουστο.

Το Sportime είχε εκφράσει τη θέση του για το θέμα Παναθηναϊκού- Πονίτκα σε αυτό το κείμενο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ένα ποσό της τάξης των 100 χιλιάδων ευρώ στην ιταλική ομάδα ώστε να πετύχει την αποδέσμευση του Πονίτκα.

Οι μετοχές του παίκτη ανέβηκαν κατακόρυφα μετά τις πολύ καλές του εμφανίσεις στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ όπου ηγήθηκε στο να βρεθεί η Εθνική Πολωνίας στην 4η θέση.

Ο Παναθηναϊκός δεν ολοκληρώνει πάντως τις κινήσεις του με την έλευση του Πολωνού. Απομένει ακόμα μια κίνηση που έχει να κάνει με παίκτη ο οποίος θα αγωνίζεται στη θέση 4. Συνδυαστικά με την απόκτηση του Πονίτκα (απομένει μόνο η ανακοίνωση) ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στους 8 ξένους στο ρόστερ του κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση κάποιου απ’ εκείνους που είχε ως τώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιο αδύναμος κρίκος στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ο Άντριου Άντριους ο οποίος δεν έχει πείσει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στο επίπεδο της Euroleague.

Παράλληλα η απόκτηση του Πονίτκα θα φέρει τον Γκριγκόνις στη φυσική του θέση που είναι το 2 και δε θα αναγκάζεται να παίζει στο 3. Προφανώς το μειονέκτημα του Πολωνού είναι ότι δε λύνει το πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ (στην καριέρα του έχει κοντά στο 30% στα τρίποντα) αλλά μπορεί να κάνει άλλες δουλειές: Αμυντικά, στα ριμπάουντ, στη δημιουργία, να καλύψει το 2 και κάποιες φορές και το 1.

Είναι δεδομένο ότι η απόκτηση του Πολωνού φέρνει αλλαγές στην αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού για τους λόγους που προαναφέραμε.