Προσέξτε τι έχει πετύχει ο Προμηθέας από το 2019 και μετά και συνυπολογίστε ότι την περίοδο 2016-2017 επαιξε για πρώτη φορά στην Basket League.

Από το 2019 και μετά καταγράφει πολύ σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες με πιο πρόσφατη αυτή της πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Όμως ο Προμηθέας είναι πολλά περισσότερα

Προσέξτε τι έχει πετύχει ο Προμηθέας από το 2019 και μετά και συνυπολογίστε ότι την περίοδο 2016-2017 επαιξε για πρώτη φορά στην Basket League.

Το 2019 λοιπόν ο Προμηθέας έγινε η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια που αγωνίστηκε σε τελικό πλέι οφ στην Basket League. Το ότι έχασε το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό εκτός του ότι ήταν αναμενόμενο δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Διότι η συνέχεια είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Το 2020 η ομάδα της Πάτρας κάνει νέο «μπαμ» κι αφού αποκλείει τον Παναθηναϊκό, παίρνει το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Ηττήθηκε από την ΑΕΚ αλλά φαινόταν ότι το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!

Λίγους μήνες αργότερα, ο Προμηθέας γίνεται η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που κατακτά τίτλο αφού θριαμβεύει στο Super Cup. Πρώτα απέκλεισε την ΑΕΚ και στη συνέχεια πήρε το τρόπαιο κόντρα στο Περιστέρι.

Το 2021 έφτασε και πάλι στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και από το Σάββατο (5/2) έχει εξασφαλίσει μια ακόμα μεγάλη επιτυχία: Την παρουσία του στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου για το 2022, που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο.

Είναι μια ομάδα που πλέον έχει σταθεροποιηθεί στα ψηλά, διότι η συνέπεια είναι εκείνη που μετρά. Ταυτόχρονα όμως δείχνει κι ένα διαφορετικό δρόμο.

Είναι γνωστό κι έχει καταγραφεί παντού ότι ο Προμηθέας προσέχει πολύ τις ακαδημίες του και δίνει βάρος στην ανάπτυξη των παιδιών και τη διαμόρφωση χαρακτήρα και νοοτροπίας. Είναι από τις λίγες ομάδες στην Ελλάδα που καλλιεργούν το άθλημα σε βάθος και σίγουρα η μοναδική που συνδυάζει επιτυχίες και στο αντρικό επίπεδο.

Δείτε όμως αυτό το εξαιρετικό βίντεο που περιγράφει τη νοοτροπία όλου του Οργανισμού και τις συμβουλές του Ηλία Ζούρου σε ένα νεαρό αθλητή.