Το πρώτο δείγμα που άφησε ο Ολυμπιακός, έστω και χωρίς τον Κώστα Σλούκα στο τουρνουά της Κύπρου μας άφησε κάποιες εντυπώσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει καλούς σουτέρ και όταν του το επιτρέπει η αντίπαλη άμυνα δε θα υπάρχει λόγος να μην εκτελέσουν. Και πολλά ακόμα από το φιλικό με την Χολόν

Το πρώτο δείγμα που άφησε ο Ολυμπιακός, έστω και χωρίς τον Κώστα Σλούκα στο τουρνουά της Κύπρου μας άφησε κάποιες εντυπώσεις.

Και κυρίως ότι ο Ολυμπιακός θέλει και φέτος να παίξει σε υψηλό tempo και ταυτόχρονα έχει ακόμα μεγαλύτερη απειλή έξω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Θίξαμε και στην περιγραφή του αγώνα ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν περισσότερα τρίποντα (42) από δίποντα (21) αλλά σε αυτό έχει να κάνει και η προσαρμογή στην άμυνα του αντιπάλου.

Είναι δεδομένο πως όταν μιλάμε για φιλικά παιχνίδια, θα σταθούμε λιγότερο στο αποτέλεσμα και περισσότερο σε αυτά που είδαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Απέναντι στην match-up ζώνη που επέλεξε πολλές φορές ο προπονητής της Χολόν, Γκάι Γκούντες οι παίκτες του Μπαρτζώκα, πολύ απλά δεν είχαν κανένα θέμα να σουτάρουν και μάλιστα χωρίς να το σκεφτούν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πολλούς ικανούς σουτέρ και βέβαια όπως παρακολουθήσαμε στο Ευρωμπάσκετ είναι εξόχως σημαντικό στο σύγχρονο μπάσκετ να διαθέτει μια ομάδα καλό μακρινό σουτ. Δεν το λένε τυχαία, άλλωστε ότι το τρίποντο μπορεί και καθορίζει την εξέλιξη και την κατάληξη ενός αγώνα, πλέον.

Ο Ολυμπιακός έχει καλούς σουτέρ (πλέον από το «4» με Βεζένκοφ και Πίτερς είναι σε άλλο επίπεδο) κι αυτό θα το εκμεταλλευτεί. Το γεγονός ότι «χτίστηκαν» ελεύθερα σουτ ασφαλώς κι αποτελεί μεγάλο «συν» για τους Πειραιώτες.

Ο Μουσταφά Φαλ αγωνίστηκε μόλις 13 λεπτά (προέρχεται από το Ευρωμπάσκετ αλλά και από τραυματισμό) καθώς ο Μπαρτζώκας δεν ήθελε να τον επιβαρύνει αλλά στο τέλος, όταν η Χολόν πέρασε μπροστά, επιστρατεύτηκε σχήμα «παλιών»: Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ και Φαλ.

Η άμυνα έγινε περισσότερο πιεστική, οι Ισραηλινοί βγήκαν από την comfort zone και δυσκολεύτηκε η κυκλοφορία της μπάλας. Ένα γρήγορο 12-0 έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό μέσα σε τρία λεπτά κι εξασφαλίστηκε και η νίκη.

Εν κατακλείδι, είδαμε τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τους πολύ καλούς σουτέρ του, έδειξε σε όλους ότι θέλει να παίξει up tempo και τον βοηθά πολύ το γεγονός ότι ο βασικός κορμός είναι σχεδόν ίδιος με πέρυσι ενώ παράλληλα οι προσθήκες δημιούργησαν περισσότερο βάθος.

Απομένει να ενταχθούν καλύτερα στη λογική της ομάδας οι νεοφερμένοι κι εκεί ο Ολυμπιακός θα δείξει το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται.