Με κουβέντες γεμάτες συναίσθημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Με κουβέντες γεμάτες συναίσθημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Με κουβέντες γεμάτες συναίσθημα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας στάθηκε στην αγάπη και την αφοσίωση που έδειξε ο Kill Bill στο μπάσκετ. Τον χαρακτήρισε ως τον σημαντικότερο παίκτης στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού ενώ υπογράμμισε ότι σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

«Υπάρχουν έντονα  συναισθήματα που δεν χωράνε σε λέξεις, γιατί τα μικραίνουν.  Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο σημαντικότερος παίκτης στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Αλλά και μια τεράστια προσωπικότητα για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο μπάσκετ.

Η πορεία του στο μπάσκετ σημάδεψε ολόκληρη εποχή. Ο θρύλος και η επιδραστικότητά του στο άθλημα και όσους ασχολούνται με αυτό, δεν θα σταματήσουν να υφίστανται επειδή αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Άλλωστε τα έχει κατακτήσει όλα. Και πάνω από όλα τον σεβασμό και την αναγνώριση όλης της αθλητικής κοινότητας. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που αντέδρασαν όλοι στο άκουσμα της απόφασής του.

Είχα την τύχη να τον ζήσω και να συνεργαστώ μαζί του  σε τρεις διαφορετικές περιόδους της καριέρας του. Στα πρώτα βήματα της αναρρίχησής του στο Μαρούσι, την εποχή της ακμής του που ήταν ο ηγέτης στις μεγάλες επιτυχίες και στην τελευταία φάση που ήρθε η αναπόφευκτη στιγμή  να αντιμετωπίσει τον πανδαμάτορα  χρόνο. Είναι αξιοθαύμαστο ότι και στις τρεις είχε την ίδια φλόγα και το ίδιο πάθος για το παιχνίδι.

Γιατί στη ζωή, χωρίς πάθος και αφοσίωση είναι δύσκολο να φτάσεις τόσο ψηλά. Οτιδήποτε κατέκτησε το κέρδισε δεν του χαρίστηκε κι αυτό είναι το παράδειγμα που αφήνει ως παρακαταθήκη στα νέα παιδιά οποιονδήποτε δρόμο κι αν θέλουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Ο Βασίλης δεν είναι ένας «τυχερός άνθρωπος», γιατί απλούστατα τίποτα δεν του χαρίστηκε. Πάντα διάλεγε τον δύσκολο δρόμο, αυτόν με τις προκλήσεις.

Ωστόσο, πάνω από τους τίτλους και τις ατομικές διακρίσεις το μεγαλύτερο δημιούργημά του είναι η καταπληκτική οικογένειά του. Η σύζυγος και τα παιδιά του, ξέρουν καλύτερα από όλους μας ότι ο Βασίλης είναι ένα ‘δώρο’ με τον τρόπο που αγαπάει και εμπνέει. Εκ μέρους όλου του προπονητικού επιτελείου του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής, να ξεκουραστεί και όταν νιώσει έτοιμος να επιστρέψει πάλι, με όποια ιδιότητα επιλέξει ο ίδιος στο μπάσκετ, γιατί αυτό, όπως όλοι ξέρουμε, είναι το οξυγόνο του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Σπανούλης: Η μεγάλη του αγάπη για τον Θεό

Σπανούλης: Ο άνθρωπος που δε φοβήθηκε ποτέ

Βασίλης Σπανούλης: Γεννήθηκε για να παίξει μπάσκετ και να πετύχει