Αγγελόπουλοι: Δεν πάνε πουθενά, βρίσκουν και συμπαίκτη

Το πλάνο που έχουν οι Αγγελόπουλοι, ποιός είναι ο συμπαίκτης τους, πότε εκτιμούν ότι θα εξομαλυνθούν τα οικονομικά... Το Sportime αποκαλύπτει

Η έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού αλλά και το τι σκέφτονται να κάνουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, δεν είναι και ιδιαίτερα παράλογη.

Με τόσους κλυδωνισμούς που έχει φέτος η ομάδα, με τα προβλήματα που βγήκαν στην επιφάνεια, οι φήμες πήραν την μορφή χιονοστιβάδας και πιθανότατα, σε κάποιες περιπτώσεις, να ξεπέρασαν και το φυσιολογικό όριο.

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, όμως, ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Σίγουρα κάτι «παίζεται» για να το πούμε πιο λαϊκά και για το λόγο αυτό το Sportime είχε επιλέξει ως πρωτοσέλιδο το Σάββατο 6 Απριλίου και την επομένη του αποκλεισμού από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας το #TelosEpoxis.

Δεν ήταν διόλου ειρωνικό (το αντίθετο) στο #mexritelous που έχει επιλέξει ο Ολυμπιακός για να υπερασπιστεί τον ανένδοτο αγώνα του σε βάρος της ΕΟΚ, της ΚΕΔ, του Παναθηναϊκού και τόσων ακόμα. Ισα ίσα που ξεκαθάριζε ότι η επόμενη μέρα στους Πειραιώτες δεν θα είναι η ίδια… Θα διαφέρει πολύ.

Δεν πάνε πουθενά οι Αγγελόπουλοι

Ας μπούμε κατευθείαν στο κυρίως θέμα, που θα διαβάσετε στη συνέχεια: Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν πάνε πουθενά. Φυσικά και παραμένουν στον Ολυμπιακό, φυσικά και θα είναι εκεί στην επόμενη μέρα. Θα έχουν όμως συμπαίκτες ή συμπαίκτη, αλλά και ένα πολύ καλό μπάτζετ για την επόμενη σεζόν.

Το «πως» και το «γιατί» τα αναλύουμε παρακάτω.

Η εξομάλυνση

Η χρονιά είναι δύσκολη κι έτσι θα πάει ως το τέλος. Αυτό το βλέπουν όλοι. Το γνωρίζουν. Οσοι, τουλάχιστον, δεν θέλουν να εθελοτυφλούν είναι σε θέση ν’ αντιληφθούν ότι τα πράγματα φέτος είναι δυσκολότερα από κάθε άλλη χρονιά στην εποχή διοίκησης της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Δεν είναι κρυφό, επίσης, ότι υπάρχουν δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην ρευστότητα. Το συζητούν όλοι, δεν το αρνήθηκαν (επί της ουσίας) ούτε οι ίδιοι στην απάντησή τους όταν διέρρευσε το ηχητικό ντοκουμέντο του Γιώργου Πρίντεζη.

Ποια είναι η ουσία, όμως; Ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν… πάνε πουθενά. Ούτε φεύγουν από τον Ολυμπιακό, όπως κυκλοφόρησε ευρέως. Ούτε θα παραδώσουν τη σκυτάλη στην οικογένεια Κόκκαλη, που επίσης ακούστηκε.

Θα παραμείνουν στον Ολυμπιακό και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη χρονιά θα είναι σαφώς καλύτερη από την φετινή. Σε όλα τα επίπεδα.

Συμπαίκτης ο Γιώργος Λεριώτης

Από το περιβάλλον των αδερφών Αγγελόπουλων καθίσταται σαφές ότι οι όποιες δυσκολίες υπάρχουν, αναμένεται να ξεπεραστούν μέσα στο προσεχές διάστημα (σε 2-3 μήνες για την ακρίβεια). Αυτό θα «λύσει» τα χέρια τους προκειμένου να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Μια απ’ αυτές είναι το ενδεχόμενο να έχουν κοντά τους, ως συμπαίκτη, τον Γιώργο Λεριώτη. Ο εφοπλιστής από την Λέρο, είναι χορηγός στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, βρίσκεται κοντά στην ομάδα και συνδέεται με στενή φιλία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιώργο Λεριώτη είναι ό,τι πιο πιθανό κι εφικτό υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα. Πολύ πιο εφικτό από την… εξαγορά της ΚΑΕ από την οικογένεια Κόκκαλη, που όπως αναφέρουν οι δικές μας πληροφορίες, δεν είναι υπαρκτό σενάριο.

Ενεργοποίηση του Παναγιώτη Φασούλα

Στον Ολυμπιακό εκτιμούν την πορεία της οικογένειας Αγγελόπουλου όλα αυτά τα χρόνια και τα χρήματα που έχουν δώσει. Γι’ αυτό και κρίνουν ότι σύντομα θα ξεπεραστεί το ζήτημα και θα επιστρέψει η κανονικότητα στην ομάδα.

Μάλιστα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, είναι πιθανή η ενεργοποίηση του Παναγιώτη Φασούλα, στενού φίλου του Γιώργου Λεριώτη ώστε να αναλάβει πόσο στην ΚΑΕ. Αυτό όμως είναι κάτι πρόωρο που ακόμα δεν έχει πάρει ουσιαστική μορφή.

Το μπάτζετ (που θα ανέβει)

Όπως προαναφέραμε, οι δυσκολίες υπάρχουν. Τις αναγνωρίζουν και οι ίδιοι. Όμως μέσα στις προθέσεις του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, όταν ξεπεραστούν αυτές (όπως προαναφέραμε υπολογίζεται σε 2-3 μήνες) είναι να αυξήσουν το μπάτζετ και να φτάσουν σ’ ένα σεβαστό ποσό.

Ο στόχος τους είναι να παρουσιάσουν του χρόνου μια ομάδα που θα έχει καθαρά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ μπάτζετ (πέρα φυσικά από τα λειτουργικά έξοδα, μόνο για τους παίκτες) πάνω από 12-13 εκατομμύρια. Και φυσικά με αυτό το νούμερο, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κινηθεί πολύ άνετα και να φτιάξει την ομάδα του.

Αρκεί να είναι σωστές οι προσδοκίες περί εξομάλυνσης της κατάστασης μέσα στο επόμενο τρίμηνο…