Ο Κώστας Κουφός έφτασε στην Ελλάδα κι ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του το οποίο τουλάχιστον για τις επόμενες 40 ημέρες θα είναι συνυφασμένο με τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Κουφός έφτασε στην Ελλάδα κι ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του το οποίο θα είναι με τον Ολυμπιακό για ένα διάστημα

Ο Κώστας Κουφός έφτασε στην Ελλάδα κι ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του το οποίο τουλάχιστον για τις επόμενες 40 ημέρες θα είναι συνυφασμένο με τον Ολυμπιακό.

Στη χώρα μας βρίσκεται πλέον ο Κώστας Κουφός που θα αρχίσει προετοιμασία με τη νέα του ομάδα. Ο Ολυμπιακός του προσέφε τη μεγάλη ευκαιρία την οποία θα δείξει ο ίδιος αν θα καταφέρει να αξιοποιήσει. Κι έτσι να κάνει ένα restart στην καριέρα του.

Ο 32χρονος σέντερ δεν είπε πολλά κατά την άφιξή του. Μάλλον τα τυπικά. Είπε για το κίνητρο που έχει. Και φυσικά τόνισε ότι μίλησε στο τηλέφωνο με τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα.

«Σίγουρα είναι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου», δήλωσε ο διεθνής σέντερ και συνέχισε: «Ανυπομονώ να βοηθήσω την ομάδα να τελειώσει δυνατά τη σεζόν. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα με πραγματικά καλούς παίκτες και είμαι εδώ για να τον βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Είναι μια παράξενη χρονιά για όλο τον κόσμο. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να βλέπουμε την κάθε μέρα διαφορετικά. Ξέρω πως έχουμε πιθανότητες για μια θέση στα πλέι οφ και εγώ για όσα λεπτά θα αγωνίζομαι θα παλεύω σκληρά ώστε να βοηθήσω με τον καλύτερο τρόπο».

Ερωτηθείς αν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, απάντησε: «Ναι μιλήσαμε. Μου είπε έλα εδώ, δούλεψε και παίξε σκληρά».

Το περιβάλλον δεν θα είναι άγνωστο για τον Κώστα Κουφό, παρότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ελληνική ομάδα: «Ξέρω τους Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Σπανούλη… Είναι όλοι τους σπουδαίοι παίκτες και ανυπομονώ να παίξω μαζί τους στο ίδιο παρκέ».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον βαθμό ετοιμότητάς του, απάντησε: «Θα μου πάρει μερικές μέρες να βρω ρυθμό, όμως, θα είμαι έτοιμός».