Η δήλωση που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ζενίτ ουσιαστικά δικαιώνει τις θέσεις του Sportime εδώ και μήνες.

Η δήλωση που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ζενίτ ουσιαστικά δικαιώνει τις θέσεις του Sportime εδώ και μήνες.

Η δήλωση που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ζενίτ ουσιαστικά δικαιώνει τις θέσεις του Sportime εδώ και μήνες.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του δεν έχει ρυθμό από τη συμμετοχή μόνο στην Euroleague και όχι στην Basket League. Κι αυτό φυσικά είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις που υπάρχουν στην ομάδα. Σε αγωνιστικό επίπεδο πάντα.

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι δεν παίζουμε στην τοπική λίγκα μας αφαιρεί ρυθμό και κάποιος παίκτης που ξεκινάει να παίζει είναι πολύ διστακτικός» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και πρόσθεσε: «Όλοι νομίζουν ότι είναι η ευκαιρία τους στα 4-5 λεπτά που θα μπουν και θα δείξουν τι αξίζουν. Λόγω της πίεσης γίνονται πιο διστακτικοί και κάνουν λάθη»

Σε άρθρο του Sportime στις 11 Μαϊου του 2020 με τίτλο «Μονόδρομος η Basket League» είχαμε αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Ολυμπιακός είδε κι έπαθε μέχρι να καταλάβει, στα αχαρτογράφητα νερά που έπλεε την περασμένη χρονιά, πόσο κακό κάνει στους αθλητές το να παίζουν έναν αγώνα την εβδομάδα, στην Euroleague, όταν ΟΛΕΣ οι υπόλοιπες ομάδες είχαν υποχρεώσεις και στις εγχώριες Λίγκες. Κακά τα ψέματα, ούτε… αναπτυξιακή ομάδα είδαμε καθώς αυτή που παρουσιάστηκε απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί έτσι. Σε τελική ανάλυση, τον Νικολαϊδη με τις συμμετοχές που του έδωσε ο Μπαρτζώκας τον είδαν όλοι και όχι στην Α2 Κατηγορία. Αυτό που έγινε την σεζόν 2019-2020 δεν ωφέλησε καθόλου τον Ολυμπιακό»

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ όλο το άρθρο ξανά και να διαπιστώσετε την επιχειρηματολογία μας.

Επίσης στις 27 Φεβρουαρίου είχαμε αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Και το είχαμε αναλύσει. Σχετικά με τους επίσημους αγώνες κάθε ομάδες της φετινής Euroleague όπου ο Ολυμπιακός, φυσικά έχει τους λιγότερους. Τους μισούς, συγκεκριμένα, από τις ομάδες της Ισπανίας. Και τουλάχιστον 10 λιγότερους από τους… χαμηλούς της λίστας.

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ όλο το άρθρο και να δείτε το σχετικό πίνακα. Που μπορεί να έχουν αλλάξει οι αριθμοί αλλά όχι η ουσία.

Όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα την οποία δε μπορείς ν’ αμφισβητήσεις. Όσες «κορώνες» κι αν προβάλεις, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα απολύτως όφελος από την αποχώρησή του από την Basket League.  Για το αγωνιστικό κομμάτι μιλάμε.

O Μπαρτζώκας άλλωστε δεν κατηγόρησε τη διοικητική ηγεσία. Αλλά έκανε λόγο για τις επιπτώσεις στο αγωνιστικό κομμάτι.

Και δεν έχει να κάνει ούτε με το να καταλογίσουμε ευθύνες ούτε με τίποτε περισσότερο. Για τον Ολυμπιακό είναι ΚΑΛΟ να επιστρέψει στην Basket League. Τελεία και παύλα.

Όσοι ακόμα μένουν στο «13-1» ερμηνεύοντάς το και λάθος είτε από άγνοια είτε σκόπιμα (δυστυχία να το κάνουν ακόμα και δημοσιογράφοι αφού δεν είχε να κάνει με απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού) καλά θα κάνουν να δουν την ουσία.