ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός – Μπασκόνια 75-50: Εντυπωσιακός και… τρομακτικός!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε 75-50 τη Μπασκόνια και από την πρώτη αγωνιστική έδειξε πολύ καλή εικόνα κι άφησε υποσχέσεις στον κόσμο του.
Ολυμπιακός – Μπασκόνια 75-50: Εντυπωσιακός και… τρομακτικός!

Υπήρξαν διαστήματα που ο Ολυμπιακός ήταν… τρομακτικός με την κυριαρχία του στο παρκέ και η Μπασκόνια το ένιωσε.

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε 75-50 την Μπασκόνια στην πρεμιέρα της Euroleague στο ΣΕΦ. Έδειξε ένα  εξαιρετικό πρόσωπο, από τον τρόπο που προσέγγισε τον αγώνα. Είχε απόλυτη ισορροπία και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και κυρίως διατηρούσε την ίδια ενέργεια, ανεξάρτητα από το ποιοι βρίσκονταν στο παρκέ.

Ο πρώτος αγώνας στην Euroleague στην μετά-Σπανούλη εποχή άφησε ένα εξαιρετικό ως εντυπωσιακό δείγμα της νέας εποχής του Ολυμπιακού. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να περιμένεις με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια.

https://youtu.be/XaBd0A2flQ4

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η πολύ σωστή προσέγγιση του Ολυμπιακού, αμυντικά κι επιθετικά. Απόλυτη επιβολή του ρυθμού, πίεση στην άμυνα, πήραν από νωρίς οι «ερυθρόλευκοι» τη ψυχολογία του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έβγαζε ενέργεια και το σερί 19-0 στη δεύτερη περίοδο έβαλε οριστικό τέλος στον αγώνα. Παρεμπιπτόντως το 19-0 έγινε με τους παίκτες που δεν άρχισαν στην πρώτη πεντάδα, δείγμα κι αυτό του βάθους της ομάδας.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερός από το ξεκίνημα. Η άμυνά του λειτουργούσε υποδειγματικά, υποχρέωσε τη Μπασκόνια σε 10 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο! Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει 13 πόντους από τα λάθη των αντιπάλων του. Προσθέστε και τα 4 επιθετικά ριμπάουντ (που έδωσαν 10 πόντους από δεύτερες επιθέσεις) και υπάρχει η εξήγηση για το 28-13 της πρώτης περιόδου.

Μαζί φυσικά με τους 12 πόντους του Βεζένκοφ και τα 5 κλεψίματα των Πειραιωτών. Μπορεί να έπεσε ο ρυθμός στη συνέχεια αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά μπροστά (33-18 στα μισά της δεύτερης περιόδου). Και με τον Μπαρτζώκα να έχει χρησιμοποιήσει τους 11 από τους 12 παίκτες του. Οι Πειραιώτες με σερί 19-0 ξέφυγαν 47-18 στο19’ έχοντας κρατήσει για οχτώ λεπτά χωρίς καλάθι την Μπασκόνια!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να περιορίσουν το ρυθμό του Ολυμπιακού. Έγιναν περισσότερο πιεστικοί αλλά οι Πειραιώτες διατηρούσαν τον έλεγχο. Μετά από πολλή ώρα η Μπασκόνια έριξε τη διαφορά από τους 20 (σκορ 55-37 στο 27’).

Πλέον όλα είχαν τελειώσει. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 73-46 στο 38’και χάρισε στον κόσμο του υπέροχο θέαμα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Το σερί 19-0 του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο που κράτησε την Μπασκόνια χωρίς πόντο για 8’11’’ πριν ευστοχήσει ο Ματ Κοστέλο! Οι 23 πόντοι του Ολυμπιακού από τα λάθη του αντιπάλου όπως και τα 11 κλεψίματα. Οι 18 πόντοι από επιθετικά ριμπάουντ. Η διαφορά στα λάθη (6 ο Ολυμπιακός και 20 η Μπασκόνια). Η αναλογία ασίστ/λαθών (20/6) που είχε η ελληνική ομάδα.

Ο MVP: Ο Σάσα Βεζένκοφ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-13, 47-22, 63-42,  75-50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 7, Λαρεντζάκης, Φαλ 11, Σλούκας 10, Μάρτιν 3, Βεζένκοφ 16, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8, Ζαν Σαρλ 6, ΜακΚίσικ 8

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Μπαρέρα, Σεντεκέρσκις 4, Μαρίνκοβιτς, Γκρέιντζερ 2, Φοντέκιο 5, Ενόχ 6, Κοστέλο 11, Γκεντράιτις 15, ΕνΝοκό 6, Κούρουκς

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

Τα στατιστικά της Μπασκόνια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός – Μπασκόνια 75-50: Εντυπωσιακός και… τρομακτικός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College