Είμαστε βέβαιοι ότι το όνομα του Ματ Τόμας δε σας είναι άγνωστο αφού το έχετε ξανακούσει και μάλιστα σχετικά πρόσφατα.

Σε περίπτωση που φύγει ο Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο στόχαστρο έναν εκπληκτικό σουτέρ που αποτελεί απειλή αν σουτάρει από οποιαδήποτε θέση στο παρκέ.

Είμαστε βέβαιοι ότι το όνομα του Ματ Τόμας δε σας είναι άγνωστο αφού το έχετε ξανακούσει και μάλιστα σχετικά πρόσφατα.

Ακούγεται έντονα ότι ο Τόμας θα είναι ο διάδοχος του Τάιλερ Ντόρσεϊ σε περίπτωση κατά την οποία ο διεθνής γκαρντ μετακομίσει στο NBA και στους Ντάλας Μάβερικς.

Αν δεν παρακολουθείτε τόσο πολύ το NBA ώστε να ξέρετε τον παίκτη από τη συμμετοχή του στους Τορόντο Ράπτορς, Γιούτα Τζαζ και την περασμένη σεζόν Σικάγο Μπουλς (4 πόντοι κατά μέσο όρο με 39% στα τρίποντα) τότε σίγουρα τον ακούσατε πέρυσι τέτοια εποχή.

Ο Ματ Τόμας είχε βρεθεί και πέρυσι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού αλλά έμεινε στις ΗΠΑ και υπέγραψε στους Μπουλς. Νωρίτερα είχε κατακτήσει το Eurocup με την Βαλένθια ενώ άρχισε την επαγγελματική του καριέρα από την Ισπανία και την Ομπραντόιρο.

Εκεί είδαμε και την ικανότητά του στο περιφερειακό σουτ. Είχε 15,4 πόντους με 46% στα τρίποντα στην Ομπραντόιρο και 11,5 πόντους με 49% στα τρίποντα με την Βαλένθια. Στην κολεγιακή του καριέρα είχε μέσο όρο 40,1% στα σουτ τριών πόντων.

Απλώς για να έχετε μια εικόνα και να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, ο Ματ Τόμας σε 380 αγώνες στην καριέρα του (NCAA κι επαγγελματική πορεία) έχει 593 εύστοχα τρίποντα σε 1396 προσπάθειες δηλαδή ένα εκπληκτικό ποσοστό (αναλογικά της ποσότητας προσπαθειών) στο 42,5%!

Εννέα φορές στην καριέρα του έχει ευστοχήσει τουλάχιστον σε 6 τρίποντα σε έναν αγώνα, 18 φορές έχει πάνω από πέντε και 41 φορές έχει τουλάχιστον 4 εύστοχα τρίποντα σε έναν αγώνα.

Για δείτε

Ρεκόρ του είναι τα 7 που έχει πετύχει τρεις φορές: Μία με την Βαλένθια και δύο με το Αϊόβα Στέιτ.

Στην ευρωπαϊκή του πορεία και σε 83 αγώνες έχει 189 εύστοχα τρίποντα σε 401 προσπάθειες δηλαδή ένα τρομερό ποσοστό της τάξης του 47%! Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μόλις σε 7 από τους 83 αγώνες δεν ευστόχησε έστω σε ένα σου τριών πόντων!

Ο Τόμας είναι 27 ετών κι έχει ύψος 1,91 μέτρα. Στα πλεονεκτήματα του είναι το εκπληκτικό του σουτ από κάθε πλευρά του γηπέδου. Μπορεί να σουτάρει τόσο μετά από ντρίπλα όσο και να είναι απειλή εφόσον βγει από σκριν. Είναι πολύ καλός σουτέρ ελευθέρων βολών, αρκετά καλός στο χειρισμό και τη δημιουργία ενώ χαρακτηρίζεται έξυπνος παίκτης που έχει αίσθηση του παιχνιδιού.

Στα μειονεκτήματά του ότι πολλές φορές είναι μονοδιάστατος στο παιχνίδι του, ως σουτέρ θέσης, δεν είναι και τόσο «φανατικός» με τα ριμπάουντ, δεν είναι καλός αθλητής ενώ έχει πρόβλημα στην άμυνα και κυρίως στο να μαρκάρει γρηγορότερους παίκτες