ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός: Οι τρεις γκαρντ, η συνεχιζόμενη άνοδος του Βεζένκοφ και το… γαλλικό κλειδί!

Ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια πράγματα στο τουρνουά που διοργάνωσε στο ΣΕΦ κι ακτινογραφούμε ένα προς ένα τα πιο σημαντικά.
Ολυμπιακός: Οι τρεις γκαρντ, η συνεχιζόμενη άνοδος του Βεζένκοφ και το… γαλλικό κλειδί!

Τι προσέφερε στον κόσμο ο Ολυμπιακός στους δύο φιλικούς αγώνες στο ΣΕΦ κόντρα σε Λαύριο και Μονακό; Η ανάλυση σε όσα είδαμε.

Το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα είναι τελείως διαφορετικός φέτος. Η αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη σηματοδότησε τη νέα εποχή της ομάδας. Εκτός της αλλαγής αρχηγίας (Πρίντεζης) και ηγεσίας (Σλούκας) και το μπάσκετ που θα δούμε είναι διαφορετικό. Με τον Μπαρτζώκα να δείχνει την προτίμησή του (όπως φαίνεται τουλάχιστον) να ανεβάσει το tempo και να πάει σε περισσότερες επιθέσεις.

Για να δούμε κάποια πράγματα

-Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει πλέον σημείο αναφοράς στη ρακέτα (Φαλ) κι αυτό του δίνει περισσότερες λύσεις. Ο Γάλλος γίγαντας, μπορεί να απειλήσει ή και να δημιουργήσει από το low post. Όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει και τις λύσεις των «ευκίνητων» σχημάτων. Όπως αυτό που καθόρισε τον αγώνα με τη Μονακό.

-Με τον Βεζένκοφ στο «4» και τον Ζαν Σαρλ στο «5» ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός ειδικά στην άμυνα. Έχοντας και τρεις γκαρντ ταυτόχρονα στο παρκέ. Κάπως έτσι λειτούργησαν καλύτερα οι αλλαγές και έγινε η αντεπίθεση. Υπάρχει ένα ζήτημα (κατά την ταπεινή μας άποψη) με τον Χασάν Μάρτιν που λογικά ακόμα δεν είναι έτοιμος… Θα το δούμε. Ο Ζαν Σαρλ πάντως έχει προοδεύσει σημαντικά και φαίνεται να αποτελεί κλειδί για τον Ολυμπιακό.

-Με τους τρεις γκαρντ είδαμε ακόμα μια δυνατή ιδέα του Μπαρτζώκα. Γουόκαπ, Σλούκας και Ντόρσεϊ  ή Λαρεντζάκης (και ακόμα πιο πίσω Λούντζης) κάνουν τον Ολυμπιακό ιδιαίτερα κινητικό, δημιουργικό και παραγωγικό. Ο Γουόκαπ δένει ιδανικά με τον Σλούκα, ο Ντόρσεϊ δίνει αυτά που τον έχουν καθιερώσει. Ο Λαρεντζάκης με το γνωστό του στυλ που αλλάζει το ρυθμό στο παιχνίδι.

Όταν λέμε περιφέρεια…

-Η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού έχει ποιότητα, εμπειρία και μπόι. Ο Σλούκας είναι πλέον ο ηγέτης στη μετά Σπανούλη εποχή κι έχει δίπλα του ένα «σκληρό» γκαρντ όπως ο Γουόκαπ που τον συμπληρώνει ιδανικά. ΟΚ, θεωρίες αλλά πόσο καλύτερος θα ήταν ο Ολυμπιακός πέρυσι με τον Γουόκαπ αντί του Τζένκινς;

-Το πρόβλημα με τον Σακίελ ΜακΚίσικ έχει να κάνει στο σετ παιχνίδι που δεν το «διαβάζει» και είναι βιαστικός. Ο «Σακ» είναι ιδανικός στο ανοιχτό γήπεδο, λειτουργεί πολύ με το ένστικτο και με το ταλέντο όπως και τα αθλητικά προσόντα.

Ο Βεζένκοφ που κάνει (και πάλι) θραύση

-Ο Βεζένκοφ είναι… από άλλο ανέκδοτο. Πέρυσι είδαμε την έκρηξή του η οποία συνεχίζεται και φέτος. Το επιθετικό ταλέντο δεν του έλειπε ποτέ. Πλέον διαβάζει καλά την άμυνα. Έχει βελτιωθεί σε τομείς όπως το ριμπάουντ και η δημιουργία. Είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που αγγίζει την πρώτη γραμμή της Euroleague.

-Θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι έλειπαν δύο βασικά στελέχη της ομάδας: Ο αρχηγός Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου. Στο 4 και στο 3 δηλαδή…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Οι τρεις γκαρντ, η συνεχιζόμενη άνοδος του Βεζένκοφ και το… γαλλικό κλειδί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College