ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ποκουσέφσκι: «Φυσικά σκέφτομαι το NBA» (vid)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι  μίλησε στη σερβική «Zurnal» για το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο ΝΒΑ. Μεταξύ άλλων βέβαια αναφέρθηκε γενικότερα στο σύλλογο του Ολυμπιακού, αλλά και για τον εμβληματικό του αρχηγό Βασίλη Σπανούλη. Ο Ποκουσέφσκι θα δοκιμάσει την τύχη του στο φετινό draft και οι αναλυτές τον κατατάσσουν στην πρώτη εικοσάδα και ο νεαρός σχολίασε σχετικά:...
Ποκουσέφσκι: «Φυσικά σκέφτομαι το NBA» (vid)

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι  μίλησε στη σερβική «Zurnal» για το ενδεχόμενο μετακίνησής του στο ΝΒΑ. Μεταξύ άλλων βέβαια αναφέρθηκε γενικότερα στο σύλλογο του Ολυμπιακού, αλλά και για τον εμβληματικό του αρχηγό Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ποκουσέφσκι θα δοκιμάσει την τύχη του στο φετινό draft και οι αναλυτές τον κατατάσσουν στην πρώτη εικοσάδα και ο νεαρός σχολίασε σχετικά: «Γνωρίζω τι συμβαίνει, αλλά προσπαθώ να μη δίνω σημασία. Μου δίνει κίνητρο για να δουλεύω ακόμη περισσότερο και να δείχνω τι μπορώ να κάνω.

Φυσικά σκέφτομαι το ΝΒΑ, τα επόμενα βήματα της καριέρας μου, αλλά με ενδιαφέρει το μπάσκετ. Κάνω ο,τι μπορώ κι όλα τα άλλα θα έρθουν. Έχω ακούσει να με συγκρίνουν με πολλούς παίκτες, όπως ο Μπιέλιτσα, ο Πορζίνγκις, ο Γιόκιτς, ο Νοβίτσκι.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανοίξει το δρόμο για νεαρούς Ευρωπαίους στο ΝΒΑ. Βλέπω αγώνες όποτε μπορώ και παρακολουθώ τι κάνουν οι ηγέτες».

Για το τι έχει μάθει δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Από την αρχή της σεζόν προπονούμαι κανονικά με την πρώτη ομάδα, ενώ εδώ και δυο-τρία χρόνια έχω την ευκαιρία να προπονούμαι δίπλα στον Σπανούλη. Έχω μάθει ότι, είτε είσαι 18, είτε 38, πρέπει να κάνεις κάθε προπόνηση στο maximum, ώστε να προοδεύεις διαρκώς».

Παράλληλα, εξήγησε και την κατάσταση με την συμμετοχή του στην ομάδα της Α2: «Ήταν μια παράξενη κατάσταση για την ομάδα, αλλά για μένα ήταν εξαιρετική εμπειρία να παίζω στην Α2. Είμαι χαρούμενος με την πρόοδο της ομάδας και τη θέση της στην κατάταξη, δεδομένου πως ξεκινήσαμε με -6».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ