ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Ολυμπιακός 91-66 : Δεν πάει πουθενά

Ο Ολυμπιακός υπέστη βαριά ήττα στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ και περίπου μια εβδομάδα πριν την έναρξη της Euroleague προβλημάτισε πολύ έντονα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Ολυμπιακός 91-66 : Δεν πάει πουθενά

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε αισθητή την παρουσία του σε κανένα σημείο του τελικού του Gomelsky Cup στην Μόσχα. Το μαρτυρά και το τελικό σκορ 91-66  με το οποίο ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ. Και για μια ακόμα φορά ήχησε… καμπανάκι συναγερμού για την αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών.

Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν χωρίς τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη. Ο λόγος; Ο Kill Bill κουβαλάει έναν  τραυματισμό από τον φιλικό αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και προφυλλάχθηκε.

Τα προβλήματα που παρουσίασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πολλά. Κι έντονα…  Είναι πλέον φανερό ότι ο στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε σταυροδρόμι αποφάσεων: Είτε θα περιμένουν να δει τι θα… βγει από τον Μπάλντγουιν με κίνδυνο να υπερφορτωθεί και πάλι ο Σπανούλης. Είτε θα αφήσουν το συγκεκριμένο υλικό το οποίο ΕΜΦΑΝΩΣ δεν έχει δυνατότητες για πολλά πράγματα (εκτός αν διαψευστούμε όλοι). Είτε θα αποφασίσουν να κάνουν κάποιες αλλαγές. Αλλά και πάλι, τι θα αλλάξει;

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο

Στην αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού ο Ντέιβιντ Μπλατ επέλεξε τους Τσέρι- Πολ- Βεζένκοφ- Κουζμίνσκας και Μιλουτίνοφ. Ο Βεζένκοφ ήταν η μοναδική απειλή για το καλάθι της ΤΣΣΚΑ καθώς πέτυχε και τους 5 πόντους του Ολυμπιακού, 4 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα (σκορ 6-5 για τους πρωταθλητές Ευρώπης) πριν αποσυρθεί για να περάσει στη θέση του ο Κώστας Παπανικολάου. Η δεύτερη κίνηση του Μπλατ, στο ίδιο χρονικό σημείο αφορούσε την είσοδο του Πρίντεζη σε θέση «4» καθώς ήταν φανερό ότι ο Κουζμίνσκας δεν μπορούσε ν’ ανταπεξέρθει στον ρόλο αυτό.

Η άνοδος του Κέβιν Πάντερ

Η επιθετική αφλογιστία οδήγησε τον Μπλατ και στις επόμενες κινήσεις με τον Μπάλντουιν να περνά στον αγώνα μαζί με τον Πάντερ (άλλαξαν τους Τσέρι και Πολ) και τον Ρούμπιτ αντί του Μιλουτίνοφ. Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε με 15-5 στο 6′ και ο Μπλατ έριξε στον αγώνα και τον Κόνιαρη αντί του Μπάλντουιν. Με τον Τζέιμς να γράφει το 17-5 υπέρ της ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός είχε 1/5 δίποντα και 1/7 τρίποντα (αλλά και 0/2 βολές). Η εικόνα ήταν απογοητευτική.

Εννέα συνεχόμενοι πόντοι του Κέβιν Πάντερ έφεραν τον Ολυμπιακό στο -5 (σκορ 19-14) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Για πρώτη φορά στο +20

Το αρχικό σχήμα επανήλθε αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσει τα προβλήματά του. Ούτε στην επίθεση, αλλά ούτε και στην άμυνα καθώς οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ ευστοχούσαν… όποτε ήθελαν. Ενώ απέμεναν 6’26” για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Μοσχοβίτες έφτασαν στην μεγαλύτερη διαφορά τους (σκορ 33-18). Η διαφορά; Οι 33 πόντοι είχαν μοιραστεί σε επτά παίκτες ενώ από τον Ολυμπιακό είχε 9 πόντους ο Πάντερ, 5 ο Βεζένκοφ και από 2 οι Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης.

Στ0 16’30” η ΤΣΣΚΑ για πρώτη φορά ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (σκορ 44-23) καθώς ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να προβληματίζει. Το ημίχρονο έκλεισε με 48-30 υπέρ των Ρώσων.

Οι 12 πόντοι του Κέβιν Πάντερ ήταν ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Οι 48 πόντοι παθητικό και τα 12/35 σουτ συν ότι αρκετά στελέχη που λογίζονται ως σημαντικά (π.χ. Μπάλντγουιν, Πολ, Τσέρι, Κουζμίνσκας) ήταν… αόρατοι.

O Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο

Δεν άλλαξαν και πολλά στο δεύτερο μέρος. Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν ποτέ να μπουν στο πνεύμα του αγώνα  και η ΤΣΣΚΑ κυριαρχούσε. Γενικά ο Ολυμπιακός σε κανένα σημείο δεν εγκατέλειψε την προβληματική εικόνα. Μάλιστα 2’42” πριν το τέλος η διαφορά έφτασε στους 30 πόντους (68-38) με τον Ολυμπιακό να έχει 12/33 δίποντα και 3/14 τρίποντα αλλά και 16 ριμπάουντ λιγότερα (37-21) έναντι των Ρώσων. Η ΤΣΣΚΑ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 75-46.

Ο αγώνας όμως είχε πάψει να έχει ενδιαφέρον από πολύ νωρίτερα.

Συμπερασματικά: Ο Ολυμπιακός δεν πείθει ότι μπορεί να πετύχει και πολλά πράγματα (κι εννοούμε πρόκριση στα πλέι οφ). Μπορεί να αλλάξει κατά… 180 μοίρες η εικόνα; Δύσκολο… Κι απομένει να δούμε τι έχουν στο μυαλό τους οι Πειραιώτες καθώς με αυτή την εικόνα κινδυνεύουν από νωρίς να μείνουν εκτός στόχων όταν αρχίσουν τα επίσημα.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Μπολομπόι 16, Τζέιμς 15, Ουχόφ, Αντόνοφ 2, Στρέλνιεκς 5, Φόιγκτμαν 10, Βορόντσεβιτς 3, Κλάιμπερν 11, Χάκετ 8, Κουλάγκιν 2, Χίλιαρντ 4, Κουρμπανόφ 9, Μπέικερ 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Πάντερ 12 (4/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/1 βολή), Μπάλτγουιν 5 (1/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Πολ 13 (3/6 τρίποντα), Κόνιαρης (3 ασίστ, 0/4 τρίποντα), Μιλουτίνοφ 11 (3/7 δίποντα, 5/6 βολές, 7 ριμπάουντ),  Βεζένκοφ 5, Πρίντεζης 4 (2/7 δίποντα), Παπανικολάου (0/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 2 (1/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα), Ρούμπιτ 6, Χαπ 3

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 17/44 δίποντα, 7/26 τρίποντα, 11/15 βολές, 35 ριμπάουντ, 12 ασίστ

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College