ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν φτάσει η ώρα ο Σάσα Βεζένκοφ θα πάρει απόφαση καρδιάς ή απόφαση μυαλού;

Η ερώτηση του εκατομμυρίου είναι η εξής: Τι θα κάνει ο Σάσα Βεζένκοφ όταν κληθεί να επιλέξει; Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός;
Όταν φτάσει η ώρα ο Σάσα Βεζένκοφ θα πάρει απόφαση καρδιάς ή απόφαση μυαλού;

Ο Σάσα Βεζένκοφ θα κληθεί να πάρει μία απόφαση αργά ή γρήγορα. Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Η φυγή του από το ΝΒΑ θα φέρει έναν τεράστιο πλειστηριασμό με πολλά χρήματα για την αφεντιά του. Αλλά στο τέλος η απόφαση θα είναι ανάμεσα στην καρδιά και το μυαλό.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πιο ελκυστικός μπασκετικός προορισμός στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Ας το γράφουμε καθαρά και ξάστερα, δεν είναι κακό. Το «τριφύλλι» επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, έχει έναν ιδιοκτήτη που «λύνει» και «δένει» πληρώνοντας αδρά, διαθέτει στην άκρη του πάγκου του τον προπονητή που κατέκτησε τις τρεις από τις τελευταίες τέσσερις Euroleague και δεν σταματά εκεί.

Το ΟΑΚΑ αλλάζει μορφή χρόνο με το χρόνο. Η τελευταία αναβάθμιση με το glass floor θα φέρει χορηγίες που δεν θα μπορεί να ματσάρει κάποια άλλη ομάδα. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Διότι, τα γραφικά και οι δυνατότητες που δίνει το νέο… πάτωμα, είναι απεριόριστες. Συν την εμπειρία στον κόσμο, αλλά και στους ίδιους τους παίκτες.

Ο κάθε Σάσα Βεζένκοφ  λογικό είναι να προσμετράει όλες τις παραμέτρους. Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει τι γίνεται στον Παναθηναϊκό. Πως μιλάμε για ένα μπασκετικό project που μπορεί να φέρει το επόμενο διάστημα αρκετούς τίτλους Euroleague, συν τους όποιους εγχώριους. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το ότι μπορεί να του προσφέρει περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό και όχι μόνο, τότε όλα δείχνουν Παναθηναϊκό για έναν επαγγελματία.

Ο Ολυμπιακός είναι απόφαση καρδιάς για τον Βεζένκοφ, αλλά μήπως και μυαλού;

Το γνωστό άσμα του Σταμάτη Γονίδη χωρίζει την απόφαση ανάμεσα σε αυτό που θα έκανε η καρδιά και το μυαλό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι θα έκανε η καρδιά του Σάσα Βεζένκοφ. Ολυμπιακός και πάλι Ολυμπιακός. Όχι για το οπαδικό, δεν υπάρχουν αυτά. Για τους ανθρώπους του. Τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τους συμπαίκτες του και το απωθημένο που υπάρχει.

Υπάρχει όμως και ο προσωπικός αθλητικός εγωισμός. Ο Σάσα Βεζένκοφ ξέρει πως σε μια πιθανή κατάκτηση Euroleague με τον Παναθηναϊκό θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Στον Ολυμπιακό κάτι τέτοιο θα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή, θα τον καταστήσει στη συνείδηση του «ερυθρόλευκου» κόσμου… νέο Σπανούλη!

Κακά τα ψέματα είναι πιο δύσκολο πλέον να πάρει ένας αθλητής Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, παρά με τον Παναθηναϊκό. Πλέον στο «τριφύλλι» αυτό μπορεί να είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Στον Ολυμπιακό, όχι. Ο ίδιος μετράει τα χρήματα, μετράει όμως και την πρόκληση. Μαζί με όλα όσα στο «μέσα του» … φωνάζουν για Ολυμπιακό.

Η απόφαση δεν θα είναι εύκολη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όταν φτάσει η ώρα ο Σάσα Βεζένκοφ θα πάρει απόφαση καρδιάς ή απόφαση μυαλού;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…