Το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε με μιας να σβήσει 24 ban αποτελεί μια χαρμόσυνη είδηση για την ιστορική ομάδα που παλεύει με δαίμονες.

Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ δεν πέρασε απλά δύσκολα αλλά μια κατάσταση που δεν την εύχεσαι ούτε στο χειρότερο εχθρό σου. Ο κίνδυνος «καραδοκεί» πάντα αλλά η «Ένωση» έχει ένα μεγάλο όπλο!

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατάφερε με μιας να σβήσει 24 ban αποτελεί μια χαρμόσυνη είδηση για την ιστορική ομάδα που παλεύει με δαίμονες.

Ξέρω όπως και ξέρετε ότι η κατάσταση στην ΑΕΚ δεν είναι εύκολη και ότι τα δύσκολα ξεπεράστηκαν μεν αλλά ο κίνδυνος πάντα καραδοκεί. Κι επίσης ακόμα κι αν φανώ ρομαντικός θα τολμήσω να πω ότι η «Ένωση» κατάφερε να περάσει τα εμπόδια χάρη στα χρήματα αλλά αν δεν υπήρχε αγάπη και υπομονή από στελέχη της ομάδας, τίποτα δε θα γινόταν.

Διότι ως γνωστόν (το έλεγε και ο Τζίμης Πανούσης) «τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία αλλά καλό είναι να υπάρχουν»! Η πραγματική ευτυχία κρύβεται στην αγάπη, στο πείσμα, στην αφοσίωση, στην πίστη και στη σκληρή δουλειά. Και προφανώς κάποια στιγμή θα ανταμειφθείς.

Όταν μιλάμε για ειλικρίνεια θα πρέπει να σκεφτούμε ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος ποτέ δεν κρύφτηκε ούτε κι έριξε αλλού τις ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση. Πήρε όλο το βάρος επάνω του, κατάλαβε ότι η αγάπη και το πάθος για την ομάδα τον οδήγησε σε υπερβολικά έξοδα και μάλιστα απέναντι σε καταστάσεις δεδομένες κι έγινε αποδέκτης όλων των δυσμενών σχολίων χωρίς να αντιδράσει.

Ορμώμενος από τα τέσσερα τρόπαια μέσα σε λίγα χρόνια, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ επιχείρησε να κάνει ακόμα περισσότερα. Όχι για τον εαυτό του, για την ομάδα. Κι αυτό τον οδήγησε σε λάθη.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος λειτούργησε συναισθηματικά και όχι επιχειρηματικά για τον απλούστατο λόγο ότι ζει για την ΑΕΚ και όχι από την ΑΕΚ

Όπως και οι συνεργάτες του. Οι άνθρωποι αυτοί που τόσο καιρό ανεβαίνουν «Γολγοθά», αντιμετωπίζουν δυσάρεστες καταστάσεις κι αντιδράσεις αλλά με υπερηφάνεια βαδίζουν προς το «αύριο» ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρουν.

Μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, επί Αγγελόπουλου η ΑΕΚ δεν κατέκτησε μόνο τίτλους. Βρήκε το δικό της γήπεδο, στα Λιόσια, έκανε την ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΙΝΙΑ για το 1968 γράφοντας ιστορία μαζί με πολλές ακόμα δράσεις που αναδεικνύουν την έντονη κοινωνική ευαισθησία του Οργανισμού.

Με κλειστές τις θέσεις στην Euroleague όσα έκανε ο Μάκης Αγγελόπουλος έμοιαζαν με «βουτιά στο κενό» με «τρέλα» αλλά η αγάπη του για την ομάδα δεν του έβαζε όρια.

Και παράλληλα ακόμα στις δύσκολες καταστάσεις, φρόντισε να ενισχύσει το ήδη ικανό κι αξιόλογο έμψυχο δυναμικό στην ΚΑΕ (είναι άνθρωποι με την ίδια νοοτροπία και αγάπη για την ΑΕΚ) με σπουδαία στελέχη. Έμπειροι στη χώρο που έκαναν αξιοσημείωτο έργο στις προηγούμενες ομάδες τους αλλά είτε δεν αναγνωρίστηκε είτε αντιμετωπίστηκαν τουλάχιστον «χυδαία» (ίσως και λόγω φύλου που το θεωρούν «αδύναμο»)

Αυτό δείχνει ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ και ότι ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΟΥΝ! Είναι εκεί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και θα είναι πάντα ενεργοί.

Είναι δεδομένο, όπως προαναφέραμε, ότι ο κίνδυνος για την ΑΕΚ παραμονεύει, όταν τίθεται θέμα χρημάτων δε μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι, αλλά υπάρχει βεβαιότητα ότι η αγάπη για την ομάδα θα κάνει και πάλι το θαύμα της.