ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Όλη η συνέντευξη – «βόμβα» αποχώρησης!

«Πωλείται αντί 25 εκατομμυρίων ο Παναθηναϊκός»! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος… έριξε τη βόμβα αναφέροντας: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»! Οι ψίθυροι που ακούγονταν τελικά… είχαν υπόσταση καθώς ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αλλά και πρόεδρος του Ερασιτέχνη ανακοίνωσε ότι βγάζει πωλητήριο στην ΚΑΕ. Μέχρι τότε μια επιτροπή θα… τρέχει την ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Γιαννακόπουλος. «Θα...
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Όλη η συνέντευξη – «βόμβα» αποχώρησης!

«Πωλείται αντί 25 εκατομμυρίων ο Παναθηναϊκός»! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος… έριξε τη βόμβα αναφέροντας: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»! Οι ψίθυροι που ακούγονταν τελικά… είχαν υπόσταση καθώς ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ αλλά και πρόεδρος του Ερασιτέχνη ανακοίνωσε ότι βγάζει πωλητήριο στην ΚΑΕ. Μέχρι τότε μια επιτροπή θα… τρέχει την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Γιαννακόπουλος.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ και να σας ευχηθώ υγεία και δύναμη για όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό

Εδώ κι ένα μεγάλο διάστημα έχω ακούσει πολλά κι έχω διαβάσει πολλά για το τι θα έλεγα σήμερα. Πραγματικά είστε κάποιοι που αξίζετε Όσκαρ σεναρίου επιστημονικής φαντασίας.

Το μόνο που δε διάβασα είναι ότι άλλαξα ομάδα και του χρόνου θα πάω σε άλλο σύλλογο. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι με ένα κλικ στο youTube θα είχατε πάρει όλοι τις απαντήσεις σας και δε θα χρειαζόταν για μια ακόμα φορά να γράφετε όλοι υπερβολές και ψέματα».

Ακολούθησε η επανάληψη του βίντεο της επανάληψης της συνέντευξης Τύπου που είχε δώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις 28 Ιουνίου του 2019. Σχετικά με το PAO ALIVE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παναθηναϊκός: Πρώτος… χαμός πριν τη συνέντευξη Τύπου!

To να μπαίνετε στη διαδικασία και να γράφετε όλες αυτές τις ανακρίβειες όλο αυτό το διάστημα είναι τουλάχιστον άτιμο.

«Λίγες μέρες πριν και γνωρίζοντας ότι θα δώσω τη συνέντευξη Τύπου, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πατέρα μου, ο Μιχάλης Γεωργαντής μου έδωσε ένα φάκελο. Με όλα τα ποσά που έχει βάλει η οικογένειά μου στον Παναθηναϊκό, από το 1987. Το ποσό αυτό πέρα από κάθε αμφισβητηση είναι 372 εκατομμύρια 800 χιλιάδες ευρώ. Από το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε της ΒΙΑΝΕΞ είτε προσωπικών εταιρειών μου έχουν μπει στον Παναθηναϊκό 63 εκατομμύρια. Και γι αυτά υπάρχουν αποδείξεις.

Σε αυτά τα χρήματα προσθέστε και τα 15 εκατομμύρια για την πολυμετοχικότητα και άλλα τόσα για τον Ερασιτέχνη. Και δεν υπολογίζω τα λεφτά του Ντεμέλο γιατί από τότε σαν οικογένεια βάζουμε λεφτά στον Παναθηναϊκό.

Άρα έχουμε και λέμε ότι η οικογένειά μου έχει βάλει 450 εκατομμύρια ευρώ συνολικά κι αυτό δεν το συζητάμε.

Πρώτα θέλω όμως να κάνω έναν απολογισμό στον Ερασιτέχνη, στο μπάσκετ, στο PAO ALIVE.

Στον Ερασιτέχνη παρέλαβα ένα χρέος 3,6 εκ ευρώ το οποίο το έχω ρίξει στις 500 χιλιάδες. Και με τις ομάδες μας πλέον στις μεγάλες κατηγορίες και με έναν τίτλο στο βόλεϊ. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποτρέψαμε να πάρει ο Ολυμπιακός έναν τίτλο στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός πάτησε στα πόδια του, είναι εδώ.

Ο σύλλογος λειτουργεί πλέον επαγγελματικά κι οργανωμένα σε όλους τους τομείς. Περισσότερο ξεχωρίζω την ανάπτυξη των Ακαδημιών μας και το χαμόγελο των παιδιών που φοράνε τη φανέλα της ομάδας. Περισσότερο όμως η αγάπη του κόσμου. Έγινε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με κεφαλαία γράμματα.

Στο μπάσκετ. Περιμέναμε ότι θα αρχίζαμε με τον κόουτς Πιτίνο που δεν μπόρεσε να είναι παρών. Πάλι γράφτηκαν σημεία και τέρατα. Επιλέξαμε τον κόουτς Πεδουλάκη που πάντα θα είναι η πρώτη μου επιλογή με μπασκετικά κριτήρια. Δυστυχώς όμως η επιλογή αποδείχθηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος. Παρότι είχαμε αποφασίσει να πάμε ως το τέλος μαζί, ο Αργύρης αποχώρησε και έδειξε πόσο αγαπάει τον Παναθηναϊκό.

Ο κόουτς Πιτίνο επέστρεψε και δυστυχώς ο κορονοϊός διέκοψε τα πάντα αν και ήμασταν στην 6η θέση στην Euroleague κι ετοιμαζόμασταν για έναν ακόμα τίτλο στην Ελλάδα, για 25η χρονιά κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο. Ευχαριστούμε τον κόουτς Πιτίνο και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο φυσικό του χωρο.

Μετά ήρθε η πανδημία που προκάλεσε τεράστια ζημιά. Στον Παναθηναϊκό από τα 8 εκατομμύρια που είχα υπολογίσει να βάλω φτάσαμε στα 11 εκατομμύρια. Και χωρίς ακόμα να ξέρουμε πόσα χρήματα θα πάρουμε από την Euroleague. Αλλά γι αυτό θα μιλήσουμε αναλυτικά με ονόματα και διευθύνσεις.

Στην Ελλάδα είχαμε μια ήσυχη χρονιά χωρίς τον ΟΣΦΠ, με εκπλήξεις, με οικογένεις στα γήπεδα, χωρίς μουρμούρα. Στον έναν αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ έφυγα στο ημίχρονο, για να προστατεύσω τη ζωή μου. Κάτι που οι περισσότεροι δημοσιογράφοι περάσατε στα ψιλά. Όταν γίνεστε εσείς στόχος το κάνετε μέγα θέμα. Καλά κάνετε, έτσι πρέπει να γίνεται. Αυτό πρέπει να γίνεται για οποιονδήποτε άνθρωπο. Ενημέρωσα αστυνομία και Πολιτεία. Δεν έγινε τίποτα. Οι λόγοι; Γνωστοί. Οι αρχές, ο Ολυμπιακός και η διοργανώτρια αρχή πρέπει να απαντήσουν γιατί ένας άνθρωπος που βάζει χρήματα δεν μπορεί να δει την ομάδα του. Μέχρι να απαντήσουν, θα χαθούν πολλοί άνθρωποι».

Κεφάλαιο Βοτανικός

«Πάμε στο κεφάλαιο Βοτανικός, το σημαντικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟ. Το σχέδιο της διπλής ανάπλασης δεν περιελάμβανε γήπεδο μπάσκετ. Ήταν αδικία. Γι’ αυτό και ο Ερασιτέχνης είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του. Ο Παναθηναϊκός θα παραχωρούσε την μεγαλύτερη έκφραση – φιλέτο στην καρδιά της Αθήνα. Το ποσό της αξίας της Λεωφόρου φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα στον Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28χιλ θέσεων, ένα μπάσκετ 12,5χιλ θέσεων, γήπεδο ερασιτέχνη, πισίνα, γραφεία ερασιτέχνη, έκταση για την κατασκευή Παναθηναϊκού μουσείου και έκταση να εκμεταλλευτεί ο Ερασιτέχνης. Αυτά κοστολογούνταν στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Η αρχική συμφωνία με την κυβέρνηση προέβλεπε συν 40 εκατ. στα ταμεία του Ερασιτέχνη για τα λειτουργικά έξοδα των νέων εγκαταστάσεων. Για να προλάβω τους λογιστές θα ξαναπώ: ο ΠΑΟ προσφέρει περιουσία 300εκατ. ευρώ, για να πάρει 165 εκατομμύρια σε εγκαταστάσεις και χρήματα. Την ώρα που σε άλλες ομάδες έχουν χρηματοδοτηθεί τα γήπεδά τους χωρίς να δοθεί αντάλλαγμα. Ο Δήμος Αθηναίων θα τα παραχωρούσε στον ΠΑΟ για ισόβια εκματελλεύση. Όλα αυτά ενώ όλοι ξέρουμε πως ο Βοτανικός δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Το έχω τονίσει πολλές φορές. Δυστυχώς, λόγω του κορωνοϊού και των προκλήσεων των Τούρκων στον Έβρο οι παρουσιάσεις έχουν καθυστερήσει. Συγχαρητήρια στις αρχές που είχαν την ευθύνη των παραπάνω. Βλέποντας πως το PAO Alive δεν πάει καλά, την καθυστέρηση στον Βοτανικό, το ξεπούλημα του ποδοσφαιρού και τη συνάντηση με τον Αλαφούζο, που μου είπε πως θα ρίξει το μπάτζετ στα τάρταρα αποφάσισα να τον ξανασυναντήσω. Πρότεινα να δώσω εγώ τις μετοχές της ΚΑΕ και εκείνος της χρεωμένης ΠΑΕ. Και μετά να πάμε 50-50. Η απάντησή του ήταν πως δεν πιστεύει ότι θα γίνει ο Βοτανικός, αλλά και να γίνει θα χρειαστούν χρήματα. Του εξήγησα για τη δέσμευση που υπήρχε και πως θα κάλυπτα εγώ αν προέκυπταν έξτρα χρήματα. Απάντηση: “Δεν πιστεύω στο εγχείρημα, αλλά στείλε μου το μπίζνες πλαν”. Πριν φύγω από τη συνάντηση όλο αυτό είχε διαρρεύσει στα μίντια, σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ. Κατάλαβα τι έγινε. Ήθελε να ρίξει τα χρέη στο μηδέν και μετά να πουλήσει πανάκριβα. Είμαι ήσυχος με τον εαυτό μου. Έχω κάνει τέσσερις προσπάθειες να αναγεννηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στην ΠΑΕ δεν έχουν διάθεση απεμπλοκής ή επένδυσης».

Κεφάλαιο PAO ALIVE

«Ήμουν βέβαιος για τον κόσμο και τους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Διαψεύστηκα. Είχαμε σχεδιάσει καμπάνια ύψους 2εκατ. ευρώ με τα ιερά είδωλα του συλλόγου. Με σποτ που έπαιξαν στο εξωτερικό. Οι ενέργειες δεν είχαν ανταπόκριση. Οι ειδικοί σύμβουλοι μας είχαν υποδείξει δύο ημερομηνίες για την Αυστραλία. Ήρθαν οι φονικές πυρκαγιές τον Γενάρη. Στην Αμερική μας είπαν να πάνε 25η Μαρτίου. Το ταξίδι ματαιώθηκε λόγω του κορωνοϊού».

Euroleague

Η συγκεκριμένη διοργάνωση με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μπερτομέου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Το γεγονός πως μόνο ο κακός Παναθηναϊκός και ο κακός Γιαννακόπουλος, δεν σημαίνει κάτι. Ποιος να φωνάξει; Ομάδες που ζουν από το κράτος; Ομάδες που ζουν από το 2% από τα έσοδα του ποδοσφαίρου; Η EuroLeague είναι ένα μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν μαθαίνουν που πάνε τα έσοδα και από πού προέρχονται.

Να υπενθυμίσω ότι το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό της Μπολόνια, γιατί ο κ. Μπερτομέου δεν μας έλεγε που πάνε τα έσοδα. Θα σας πω εγώ που πάνε τα έσοδα. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι κρατάνε όρθια τη διοργάνωση. Φέρνουν τα έσοδα. Εμείς συντηρούμε την EuroLeague.

Είναι δυνατόν να μην ξέρεις ποια θα είναι τα έσοδα και ποια η ζημιά; Ποιος είναι αυτός που θα πει πόσα θα συμφωνηθούν ανάμεσα σε δύο άτομα; Όταν οι ομάδες έχουν χάσει το 50% των εσόδων τους, πώς γίνεται να μιλάμε για το 80% και το 85% των χρημάτων στους παίκτες. Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, ο εκπρόσωπος της Ρεάλ Μαδρίτης είπε πως “EuroLeague χωρίς τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει”. Πολύ τιμητικό. Ας το πει κάποιος αυτό στον κ. Μπερτομέου.

Στο κυνήγι του Παναθηναϊκού, είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του 2016-17, είδαμε πολλά περίεργα αποτελέσματα, για να πέσει ο Παναθηναϊκός με τη Φενέρμπαχτσε. Αντί για την Αναντολού Εφές, όπου θα παίζαμε κανονικά. Αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα

Για τη διαιτησία τι να πούμε; Για τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 που νομίζαμε ότι βλέπαμε Καλόπουλο και Παπουτσέλη μαζί; Τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ; Τους καμικάζι με τη Φενέρμπαχτσε; Τη διαιτησία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το ματωμένο καλάθι; Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει υποστεί άλλες αδικίες

Πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκβιάσουν; Είναι υποχρέωση όλων μας να δείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται και να κρατάμε ψηλά τις Παναθηναϊκές αξίες. Πόσω μάλλον σε μια διοργάνωση που η ίδια υποτιμάει διαρκώς το προϊόν της. Που βάζουν τόσα εκατομμύρια για να μας κουνάει το δάχτυλο ο Τζόρντι. Μία διοργάνωση που κάθε χρόνο ενημερώνει τις ομάδες για τα λεφτά που θα λάβουν τον Σεπτέμβρο, μια διοργάνωση που είναι ο ορισμός της αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα. Η EuroLeague επιτέλους βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται κι είναι έτοιμη να σβήσει την EuroLeague. Πριν από δύο χρόνια, είχαμε αντιληφθεί πως δεν ήταν ακόμη έτοιμοι. Τώρα πλέον είναι.

Ακόμη κι αν η EuroLeague ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, προσωπικά θα έπαιρνα την απόφαση για το BCL για να αποδείξουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Ο Παύλος έχει αποδείξει πως σκληρές αποφάσεις χρειάζονται. Για μένα αυτή η απόφαση είναι μονόδρομος. Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός έχει εκατομμύρια φιλάθλους, το πού θα αγωνιζόμαστε του χρόνου πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένο

Ίσως στο τέλος αντί για το μαύρο πρόβατο που θεωρούν τον Παναθηναϊκό, αυτός να είναι ο λύκος

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που φέρνει τα περισσότερα έσοδα. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Παντού θα είναι ανοιχτές οι πόρτες.

Πάμε στα πιο δύσκολα. Όταν μια οικογένεια έχει βάλει 500 εκατομμύρια κι έχει φέρει μεγάλους παίκτες και προπονητές… Όταν έχεις πάρει 6 ευρωπαϊκά κι αμέτρητα πρωταθλήματα και κύπελλα, όταν έχεις κάνει υπερήφανο τον κόσμο θα μιλούσαν τα έργα. Όμως επειδή έχω ακούσει πολλά, από το 2012 και μετά, καιρός είναι να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας.

Το τι λένε οι απέναντι οι Ολυμπιακοί δεν με ενόχλησε ποτέ. Έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου στο γήπεδο, εκεί που πάντα τους νικάω. Το ότι θα παίξουν για δεύτερη χρονιά στην Α2, δείχνει ότι τα έβαλαν με τον λάθος άνθρωπο. Τους εύχομαι καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αν και όποτε.. Φέτος το κατάλαβαν και στο βόλεϊ, ότι κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός

Αυτό που σε πληγώνει είναι τα αδερφικά χτυπήματα. Όταν είχε σηκωθεί πανό στο ΟΑΚΑ «Παύλο η σιωπή είναι χρυσός» τι άλλο να περιμένεις.

Θέλω να κλείσω τους λογαριασμούς μου με όλους, και με φίλους και με εχθρούς. Η μεγαλύτερη αποτυχία καταλογίζεται ως η απουσία από το φάιναλ φορ. Το θέμα είναι γιατί δεν πήγαμε σε αυτό, ή γιατί δεν μας άφησαν να πάμε εκεί

Να θεωρούν κάποιοι ως αποτυχία ότι δεν πήγαμε στο φάιναλ φορ. Όταν ομάδες – σύλλογοι που έκλεισαν τον κύκλο τους, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έμειναν για χρόνια μακριά από τις επιτυχίες

Το 2012 έλεγαν οι Αγγελόπουλοι ότι θα φτιάξουν αυτοκρατορία και είδαν τον Παναθηναϊκό να παίρνει το νταμπλ, μπακ του μπακ. Ήξερα πως η σύγκριση με την εποχή του Παύλου θα ήταν αμείλικτη. Ήξερα επίσης ότι λόγω της αγάπης μου για τον Παναθηναϊκό, θα έπληττα την εικόνα μου ως επιχειρηματίας

Το σερί αυτό, το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχίστηκε. Για 25 σερί χρόνια κατακτούμε τίτλους. Το κατάφερε ο Παναθηναϊκός των Γιαννακόπουλων. Όσο εγώ προσπαθούσα, διάβαζα και άκουγα διάφορα. Μέχρι τους ισολογισμούς της ΚΑΕ φτάσανε κάποιοι για να πουν ότι δεν έβαζα λεφτά. Μετά από 12 τίτλους και 63.000.000 ευρώ. Δεν σκέφτηκαν καν το προφανές. Ότι για να είναι ένας ισολογισμός ισορροπημένος, κάποιος πρέπει να βάζει λεφτά από την τσέπη του

Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Αυτοί που ξεχνάνε ότι κάθε χρόνο χρειάζονται 5.500.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα και άλλο μισό μπάτζετ για την εφορία

Από το 2012 και μετά, οι μοναδικές παρεμβάσεις που έκανα ήταν η μεταγραφή του Τζέισον Καπόνο κι όταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήθελε να κόψει το μπάσκετ στον Νίκο Παππά. Όλοι οι προπονητές μπορούν να το βεβαιώσουν αυτό

Πάμε όμως και στα πραγματικά δύσκολα

Με τις τελευταίες εξελίξεις στον Βοτανικό, κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο πριν χτιστεί το γήπεδο

Τόσο ο Δήμος και οι Τράπεζες, όσο κι οι εταιρείες που έχουν πάρει στα χέρια τους τα απομεινάρια των επενδύσεων του Βωβού, συντάσσονται για τη μεγαλύτερη αδικία που πάει να γίνει σε βάρος του Παναθηναϊκού

Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο των 300 εκατομμυρίων ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές. Τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος, κι όχι ο Ερασιτέχνης. Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη όμως, δεν θέλω να είμαι εμπόδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη που είναι σε περίπου 20 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί η επίσημη συμφωνία, η πρόθεσή μου είναι να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα

Πέρσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό

Μέχρι τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους, όπως ο Κώστας Πετράκης και ο Τάσσος Στέφανου, που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Τάκης Τριαντόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο μου δείχνει ότι έκανα καλή δουλειά. Θα λέω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για την καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός

Για το αν θα βοηθήσει με χρήματα την ΚΑΕ

«Ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά κι αμετάκλητα»

Για τον Καλάθη

«Μπορείτε να απευθύνεστε στον κ.Παπαδόπουλο και στον κ.Τριαντόπουλο»

Για το αν δεσμεύεται ο επόμενος με την αποχώρηση από την Euroleague

«Δεν είπα ποτέ ότι φεύγουμε από την Euroleague για το BCL. Όλα θα αποφασιστούν, ελπίζω η απόφαση τους να είναι για BCL καθώς για εμένα είναι μονόδρομος. Όσο για τη δέσμευση; Κανένα μέλλον δεν υποθηκεύεται. Οι πόρτες όλων των διοργανώσεων θα είναι ανοιχτές. Όσα λέει ο Μπερτομέου ότι οι πόρτες έκλεισαν, δεν υπάρχουν. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι πρέπει να είναι σε κάθε διοργάνωση»

Σχετικά με τη ρήτρα για αποχώρηση από την Euroleague

«Οι συνθήκες με τις οποίες υπεγράφησαν τα συμβόλαια είναι… λεπτομέρειες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε και θα σας πω ότι από τη μία πλευρά υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10.000.000 ευρώ, από την άλλη όμως από τη δουλειά που έχει γίνει από το νομικό επιτελείο μας, μπορώ να σας πω ότι στο τέλος δεν θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός την EuroLeague, αλλά θα γίνει το αντίστροφο»

Για το αν η τιμή πώλησης των 25 εκατομμυρίων είναι μάλλον χαμηλή συγκριτικά με τα χρήματα που έχει βάλει η οικογένεια Γιαννακόπουλου.

«Όταν κάποιος συγκρίνει το ποσό μπροστά στα χρήματα που έχει βάλει η οικογένειά μου, ακούγεται πολύ μικρό. Συνήθως την τιμή την ορίζει η αγορά. Θεωρώ πάντως ότι τα 25.000.000 ευρώ δεν είναι μικρό. Ο λόγος που έχει μπει αυτό το ποσό είναι για να δω ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα θέλει όντως να κάνει μια επένδυση και να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο»

Για τη σιγουριά του Μπερτομέου ότι δεν θα φύγει ο Παναθηναϊκός από την Euroleague κι αν έχει κλείσει ο Πρωτοψάλτης στην ομάδα βόλεϊ

«Τρέμει ο Μπερτομέου γιατί καταλαβαίνει τι σημαίνει Euroleague χωρίς Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι θα είναι η απαρχή για να διαλυθεί αυτό το έκτρωμα. Για τον Πρωτοψάλτη το ακούω από εσάς. Ειδικά για το τμήμα βόλεϊ είπα ότι θα συνδράμω. Τα υπόλοιπα είναι θέμα προπονητή»

Για το αν υπάρχει υποψήφιος αγοραστής και υπο ποιο συναισθηματικό καθεστώς έλαβε την απόφαση της αποχώρησης.

«Δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνό μου. Θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής. Το 2012 είχε οργώσει όλο τον πλανήτη για να βρω αγοραστή, είχα φτάσει μέχρι τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Νιγηρίας για να βρεθεί αγοραστής. Μακάρι να βρεθεί αγοραστής. Το αν θα βρεθεί, θα το δείξει ο χρόνος. Όλη μου τη ζωή μεγάλωσα στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι δύσκολο όλο αυτό. Είναι μια μέρα συναισθηματικής φόρτισης, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσω. Παναθηναϊκός ήμουν, είμαι και θα είμαι. Θα συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο»

Αν αλλάξουν τα δεδομένα στον Βοτανικό, υπάρχει περιθώρια αλλαγής της απόφασης;

«Μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη θα περιμένω να δω να περουσιάζεται η αρχική συμφωνία. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, δεν θα με βρει ως πρόεδρο και δεν θα επιτρέψω να γίνει. Αν υπάρχει αυτή η διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο να προχωρήσουμε, αυτό είναι κάτι που δεν θα με αφήσει ασυγκίνητο»

Αν αισθάνεται άσχημα επειδή αποχωρεί ενώ είχε αρχίσει η αναγέννηση του Ερασιτέχνη

«Αν προχωρήσει η Παναθηναϊκή Πολιτεία, με εγκαταστάσεις για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη δεν θα νιώθω ότι πήγε χαμένος ο χρόνος. Αν δεν γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, και υπάρχει μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον ορίζοντα, δεν θα σκεφτώ κάτι. Θα είναι ιστορικό λάθος να προχωρήσει ο Βοτανικός μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν είναι να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας φτιαχτεί στη Λεωφόρο. Όλα πρέπει να είναι μαζί, να υπάρχει μια περιοχή που θα σφύζει από πράσινο, θα είναι γεμάτη από Παναθηναϊκό»

«Περίμενα ότι θα είχαν ανακοινωθεί πέρσι τα δεδομένα της συμφωνίας. Κάνοντας μια συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη τις προηγούμενες ημέρες και βλέποντας κάποια δημοσιεύματα σε Μέσα – δορυφόρους του κ. Αλαφούζου, κατάλαβα πώς είναι τα πράγματα. Αν προχωρήσει η συζήτηση μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο, τότε θα μιλάμε για αρνητικές εξελίξεις»

Για το τι θα γίνουν τα χρήματα που έχουν μαζευτεί για το PAO ALIVE

Αυτή την στιγμή μιλάμε για ένα ποσό που είναι στα ταμεία του Ερασιτέχνη. Πέρσι είχα πει ότι αυτά τα χρήματα είναι για τη μεταβατική περίοδο, μέχρι να μπούμε στο γήπεδο. Αυτά τα χρήματα θα πάνε στα μπάτζετ των ομάδων

Πως θα προχωρήσει ο σχεδιασμός του Ερασιτέχνη

«Θα υπάρχει μια παύση μέχρι να μπορέσουμε να δούμε αν θα είμαι στον σύλλογο ή όχι, γιατί δεν μπορώ να δεσμεύσω ενδεχόμενη επόμενη διοίκηση με συμβόλαια που θα υπογράψω εγώ. Όσον αφορά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, θα πω ότι πρέπει να συνεχίσει να ελπίζει. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός δεν υπολογίζεται όπως άλλα σωματεία, που τους έχουν χτίσει γήπεδα»

Για το αν θεωρεί χρέος του να πολεμήσει για το γήπεδο του Παναθηναίκού ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη

«Μετά από 33 χρόνια και 500 εκατομμύρια δεν θεωρώ ότι είναι χρέος μου να κάνω κάτι. Ο ένας δρόμος θα ήταν να επιμείνω στο κομμάτι της Παναθηναϊκής Πολιτείας, κι αν αυτό δεν προχωρήσει, να κατηγορηθώ από τους “ποδοσφαιρικούς” ότι δεν βοηθάω τον σύλλογο»

Για το αν θ΄αλλάξει απόφαση αν δεν βρεθεί κάποιος αγοραστής

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί η επόμενη μέρα. Όποιος αναλάβει, να είναι κάποιος που αγαπάει τον σύλλογο. Κι ότι θα εμπλακεί γιατί αγαπάει τον σύλλογο, κι όχι για άλλους λόγους. Ας δούμε να έρθει κάποιος πρώτα, και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα»

Για το θέμα της οικογένειας Αργυρόπουλου με το τμήμα πόλο

«Για το ενδιαφέρον των κ. Αργυρόπουλων έμαθα αφότου αποσύρθηκε το… ενδιαφέρον τους. Έμαθα ότι αγαπούν πολύ το πόλο. Σκοπός δεν είναι να υπάρχει μόνο ένας για να χρηματοδοτεί τα πάντα. Για δικούς τους λόγους, αποφάσισαν να κάνουν πίσω. Ελπίζω να αναθεωρήσουν και να επιστρέψουν αναφορικά με το ενδιαφέρον»

Γιατί είναι τόσο ένθερμος με το BCL

«Βλέπω ότι η FIBA λειτουργεί με πρόγραμμα, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει κάποιες συνεργασίες με το ΝΒΑ, την Ασία, την Ωκεανία. Βλέποντας το πλάνο και το σχέδιο για το μπάσκετ, θεωρώ ότι σύντομα θα είναι η μοναδική πανίσχυρη διοργάνωση της Ευρώπης. Βλέπω ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει από την EuroLeague, να πηγαίνουν προς τη FIBA. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες θα φύγουν από αυτό το έκτρωμα της EuroLeague

Την απόφαση για την αποχώρηση του Παναθηναϊκού θα την λάβουν άλλοι. Δεν θα εμπλακώ σε καμία απόφαση, θα την λάβουν άλλοι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φύγει από την EuroLeague για τη FIBA. Υπόλογοι και υπεύθυνοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά είναι εκείνοι»

Για το τι αγοράζει κάποιος με τα 25 εκατομμύρια όταν επί σειρά ετών έβαζε χρήματα μια οικογένεια χωρίς κέρδος

«Τις παλιότερες ημέρες ο πατέρας μου δεν μου έλεγε τα ποσά που έβαζε στην ομάδα. Τι αγοράζει; Τον πιο πετυχημένο σύλλογο στην Ευρώπη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να βάζει τόσα χρήματα όσα η οικογένειά μου. Θεωρώ ότι στην FIBA ο Παναθηναϊκός θα κεφαλαιοποιήσει την αξία του»

 

Παρακολουθήστε εδώ τη συνέντευξη Τύπου:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

?>